Zbrojovka zakončila soustředění v Turecku vítězně

Zbrojovka zakončila soustředění v Turecku vítězně

Po dvou remízách Zbrojovka v Turecku poznala chuť vítězství. Maďarský celek Diósgyöri porazila 2:1. O branky se postarali Švancara a Glaser. Stínem utkání je zranění Tomáše Frejlacha, který si poškodil vazy v levém kotníku.

Utkání bylo ovlivněno silným nárazovým větrem. Ten trval celý zápas, ačkoliv jinak bylo teplo a slunečno. Zbrojovka prohrála los a čekal ji tak od první minuty nejen boj se soupeřem, ale hlavně s větrem nezvyklé síly.

Hned po zahájení hry se dostal do první šance zápasu Švancara, podél brankové čáry zleva se prodral do vynikajícího postavení, ale před brankou Maďarů nikoho ze spoluhráčů nenašel a míč tak prosvištěl do zámezí. Brno mělo aktivní vstup do utkání a soupeře před branku Hladkého nepustilo plných 6 minut. Kromě Švancary byl ještě v nadějné šanci Traoré. Pohlednou rychlou kombinaci po ose Švancara – Marković zakončoval střelou mimo, nepřesnost v koncovce možná ovlivnily zmíněné povětrnostní podmínky.

Právě Traore si těsně před výkopem postěžoval na problém v oblasti břišního svalstva,nakonec však do zápasu šel.

Maďaři se před našeho brankaře dostali až po deseti minutách hry, Fernandes Hladkého branku překvapivou střelou netrefil. A následovala velmi rychlá kombinace v podání Hyčky, Švancary a Traorého. Nagy si musel proti unikajícímu Traorému pomoci faulem, Švancara hned rozehrál a Frejlachovu dělovku gólman Tajti jen s největší námahou vyrazil.

Převahu Brna uzavřel z hranice pokutového území nepříjemnou střelou Švancara. Pak fotbalovost na chvilku odešla, míč se jen vznášel ve větru jak papírový drak za přispění obou mužstev.

Ve 23. minutě odkulhal ze hřiště Frejlach s podezřením natržených vazů v levém kotníku. Maďaři pak měli ještě jednu nepříjemnou akci, ale Bagátiho střela prosvištěla těsně nad.

Nepříliš atraktivní závěrečnou čtvrthodinku prvního poločasu pak výbornou individuální akcí uzavřel a vylepšil Švancara. Postupoval zleva k brance Tajtiho, před pokutovým územím šel do pravé kličky proti stoperu Menyhértovi, míč si zasekl na levačku a podél brankaře Tajtiho skoroval. Ihned poté se šlo do kabin.

Ve druhé půli hrál vítr pro Brno. A to jej dovedlo využít, velmi slušnými kombinacemi se dostávalo nejen před branku Maďarů, ale také do jasných gólových příležitostí. A bylo jich požehnaně. Husár sám před Tajtim neproměnil, Markovič jej z otočky nepropálil,dvakrát byl ve vyložené příležitosti Kunc, blízko k brance měli i Škoda a Halaška.

Vše pak alespoň částečně napravil Glaser. Byl sražen před pokutovým územím,sám si pak postavil míč na vzdálenost devatenácti metrů a střelou o pravou tyč překonal jinak vynikajícího brankaře Norberta Tajtiho.

V závěru si pak díky určité liknavosti a nepozornosti obrany vytvořil šance i maďarský celek. Nejprve Hladký útočníka Szabóa vychytal, ale pak jej pět minut před koncem Seydi přehodil. Tento hráč ve druhém poločase vůbec připravil našim stoperům několik horkých chvilek a párkrát je pěkně potrápil.

Zápas pak uzavřela po sérii rohových kopů (Zbrojovka jich zahrávala třináct) další zmařená vyložená příležitost Brna. Milan Halaška úplně osamocen nedokázal poslat hlavou míč za záda Tajtiho, branku totiž minul.

To bylo tedy ze strany Zbrojovky vše. Zítra se hráči po ranním tréninku přesunou na letiště do Antalyie, odkud v 15 hodin místního času odlétají domů.