Slovácko oplatilo Zbrojovce porážku z úvodního kola, na závěr Gambrinus ligy Brno prohrálo 1:3

Slovácko oplatilo Zbrojovce porážku z úvodního kola, na závěr Gambrinus ligy Brno prohrálo 1:3

Zbrojovka nakonec nedokázala v posledním kole vyválčit lepší než třináctou příčku v tabulce. Po zápase se Slováckem může litovat především nevyužitých šancí v prvním poločase, kdy měla jasnou územní převahu.

Moravská derby se Slováckem orámovala pro Zbrojovku letošní ročník Gambrinus ligy. V souboji dvou zachráněných celků však kromě prestiže šlo ještě o umístění. Za určité konstelace mohla Zbrojovka svého soupeře díky výhře přeskočit a zajistit si konečné deváté místo.

Že se Zbrojovka touží rozloučit vítězně bylo cítit od první minuty. Skvělou formu potvrzoval hlavně Pavel Mezlík, který byl v první půli u všeho důležitého. Skóre mohl otevřít již ve 4. minutě, kdy jej chytrou přihrávkou vyslal do jasné šance Traore. Z bezprostřední blízkosti však domácí desítka Melichárka překonat nedokázala.

I když se hrálo ve vysokém tempu a fotbal diváky bavil, na další větší šanci se dlouho čekalo. Nakonec přišla ve 30. minutě a opět u toho byl agilní Mezlík. Po Kroupově předložení v jasné pozici netrefil míč Pašek, ten však svou nešikovností nabil Mezlíkovi na střelu a jeho dělovka z halfvoleje div nepřepůlila břevno.

Pomyslný hattrick nevyužitých příležitostí uzavřel Mezlík ve 33. minutě, kdy nebezpečnou přízemní střelou donutil Melichárka k fantastickému zákroku. Slovácko se během první půle nedostalo do jediné příležitosti, a tak bezgólový stav mohli hosté o poločase kvitovat s povděkem.

Déšť, který se spustil během poločasové přestávky, zapůsobil na hráče hostí jako svěcená voda. V 51. minutě Valentu ještě Doležal vychytal, v 54. minutě byl však po Kunclově ráně a nešťastné teči Traoreho bezmocný. 0:1.

Vyrovnání mohlo přijít o tři minuty později, po Traoreho prostrčení však v zakončení selhal Pernica. A Slovácko trestalo. Hned z protiútoku využil Doležalova nejistého vyběhnutí střídající Kovář, který uklidil míč pohodlně do prázdné brány. Po krutých úderech tak Zbrojovka prohrávala již o dvě branky.

Během gólové desetiminutovky se domácí přece jen dočkali. K přímému kopu na hranici vápna se postavil Pavel Zavadil a podobně jako proti Ostravě prostřelil vše před sebou! 1:2.

Šance na kýžené vyrovnání nepřicházela, a tak tým z Uherského Hradiště definitivně rozhodl. V 79. minutě si na přesný centr naskočil nikým nehlídaný Libor Došek a vrátil hostům dvoubrankové vedení. Dvě minuty před koncem ještě mohl přidat čtvrtou branku Valenta, Doležala však zachránila tyč.

Rozlučka se tak brněnským příliš nepovedla a porážka od Slovácka znamená v konečné tabulce třináctou pozici.

Neproměnili jsme šancí na dva zápasy, mrzí kouče Grmelu
01.06.2013 | Lucie Hromádková

Neproměnili jsme šancí na dva zápasy, mrzí kouče...

B R N O - Poslední, 30. kolo Gambrinus ligy a s ním i celý letošní ročník je za námi. Již...
Dnes to bylo špatné, ale hlavní cíl sezóny jsme splnili, říká kapitán Zavadil
01.06.2013 | Lucie Hromádková

Dnes to bylo špatné, ale hlavní cíl sezóny jsme...

B R N O - Kromě koučů obou týmů, domácího Ludevíta Grmely a hostujícího Stanislava Habance, se k...
V posledním ligovém kole přivítá Zbrojovka Slovácko
30.05.2013 | Lucie Hromádková

V posledním ligovém kole přivítá Zbrojovka Slovácko

B R N O - Brněnská Zbrojovka má již záchranu nejvyšší fotbalové soutěže jistou, a tak bude hrát...

Fotogalerie

Všechny fotografie