Zbrojovka završila přípravu výhrou

Zbrojovka završila přípravu výhrou

B r n o – Zbrojováci přivítali v posledním přípravném utkání rezervu olomoucké Sigmy. Na domácím stadionu nejprve nastřelili dvakrát břevno a poté inkasovali, Fousek s Kronusem ale ještě před pauzou zajistili obrat. Výhru pak ve druhé půli stvrdil Alijagić.

Trenér Polách poslal do hry podobnou sestavu, která zahájila předcházející duel s Komárnem, jen Smejkala v ní nahradil Potočný. V sestavě ještě nebyl nejčerstvější přírůstek – Kristoffer Jörgensen. Chyběli také hráči po zranění – Šural, Texl, Jambor a Pachlopník. Kamso Mara pak nastoupil poprvé po zranění za B tým.

Hned v první minutě se do velké šance propracoval Denis Alijagić, ocitl se před gólmanem, Koutný jej ale vychytal. Na další větší šanci diváci čekali do patnácté minuty, kdy právě Alijagić našel z druhé vlny nabíhajícího Koželuha, který krásnou ranou trefil břevno.

Branková konstrukce pomohla Sigmě také o pár minut později, kdy po Koželuhově centru hlavičkoval Potočný. A záhy přišel trest. Po rychlé akci se do vápna probil Dele Izrael, zbavil se obránce a tvrdou ranou otevřel skóre utkání.

Brňané nicméně nesložili zbraně. Aktivní Alijagić ve 35. minutě ještě neuspěl, v úniku jej opět vychytal Koutný. O chvilku později se ale útočník převtělil do role nahrávače, nabil Adamu Fouskovi a ten si našel ideální moment ke střele, mířil přesně k tyči a srovnal na 1:1.

Za dalších pět minut už Brňané vedli. Adam Kronus vystihl s trochou štěstí nepřesnou rozehrávku, následně mu Alijagić vrátil míč a Adam se trefil přesně. První dějství tak nakonec ovládla Zbrojovka.

Krátce po změně stran byli domácí blízko třetí brance. Po Koželuhově akci pálil Potočný, míč se snažil sklepnout Alijagić a dorážel Kronus, obrana Sigmy ale situaci ustála. Po Kronusově centru zase zasáhl na poslední chvíli skluzující Vepřek.

V dalších minutách oba týmy prostřídaly, což hru rozkouskovalo a šancí poměrně ubylo. Aktivní Israel pálil v 69. minutě po rohovém kopu z úhlu mimo tyče. Na druhé straně hlavičkoval Řezníček, míč si ale u tyče pohlídal Koutný. Chvilku poté pálil mimo tyče Alijagić a Granečného v nadějné pozici vychytal Koutný.

Brno hrozilo dál - Alijagić po sólu pálil do gólmana a stejně skončila i Řezníčkova rána po další zajímavé akci. V 83. minutě se diváci nicméně dočkali krásné branky. Gyamfi nádherným dlouhým pasem našel Řezníčka, ten nezištně přihrál a Denis Alijagić se konečně dočkal branky. Trefil se popáté v přípravě a symbolicky tak završil dnešní duel, neboť další možnosti už se na obou stranách neujaly. Asi nejblíže byl ke gólu Hellebrand, jehož ránu musel Koutný akrobaticky vyrazit.

Brňané tak na domácím hřišti porazili rezervu Olomouce 3:1.

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Olomoucí B
A-tým
24.02.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání s Olomoucí B

B r n o – V závěrečním přípravném testu dokázali hráči Zbrojovky porazit Olomouc B 3:1 a připsali...
PREVIEW: Poslední test před ligou
A-tým
23.02.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Poslední test před ligou

B r n o - V sobotu absolvují Zbrojováci poslední test před startem jarní části. V sobotu se utkají...

Fotogalerie

Všechny fotografie