Tipsport ligu jsme završili prohrou ve Skalici

Tipsport ligu jsme završili prohrou ve Skalici

S k a l i c a - Zbrojováci zakončili zimní Tipsport ligu vysokou prohrou na hřišti slovenské Skalice. V na šance bohatém duelu šli domácí do dvoubrankového vedení a odpověděli i na snížení Granečného s Potočným. V závěrečné desetiminutovce pak třemi góly upravili na 6:2.

Už úvod utkání naznačil, že nudný zápas to dnes rozhodně nebude. Po dvaceti vteřinách sudí ocenil Šlapanského zákrok jako penaltový, míč si postavil domácí Haša - ovšem Berkovec jeho střelu vyrazil a obrana následně ustála i závar po rohovém kopu.

Pak se zase snažila Zbrojovka, několik nadějných centrů ze strany ale nedotáhla k úspěšnému zakončení, brankou neskončil ani přímý kop ze slibné pozice. Do vedení tak přece jen šli Skaličtí, když po přízemním centru z pravého křídla uspěl bezprostředně před Berkovcem Sobczyk.

S odpovědí mohl přispěchat Smejkal, jehož prudkou ránu Luksch jen vyrazil. K dorážce se dral Pachlopník, kterému chyběl snad jen krok. A když se neujaly další nadějné možnosti, přišel druhý zásah domácích. Zpoza vápna se přesně k tyči trefil Hollý.

Naději pro Brňany vystřelil po půlhodině Denis Granečný, když prudkou ranou poslal do sítě brankářem vyražený míč po jednom ze závarů ve vápně, když nejprve po Vitově centru střílel Pachlopník. Jenže místo vyrovnání zase začala hrozit Skalica. Dvě prudké rány Berkovec vyrazil, v závěru poločasu ale po rychlém brejku zvýšil Sobczyk na 3:1.

Ve druhém dějství se do hry dostala opět odlišná sestava, zůstal jen Granečný. Zprvu to vypadalo, že by se Brňané mohli znovu vrátit do zápasu, měli mírnou převahu a tu korunovali kontaktním gólem. Fousek našel dlouhým pasem Kronuse, ten si elegantně zpracoval míč a Roman Potočný prostřelil gólmana. Vzápětí další šanci, tentokrát ovšem zvítězil v minisouboji brankář.

V posledních deseti minutách pak naopak stvrdila Skalica svou výhru. Berkovce postupně překonali Alves, Baumgartner a nakonec z dálky Vlasko. Zbrojovka tak Tipsport ligu završila vysokou prohrou.

OHLASY: Josef Mucha po utkání ve Skalici
A-tým
23.01.2024 | Martin Lísal

OHLASY: Josef Mucha po utkání ve Skalici

S k a l i c a - Zdá se, že skalická umělka Zbrojovákům letos nesvědčila. Po prohře v úvodu přípravy...
PREVIEW: Dalším soupeřem je Skalica
A-tým
22.01.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je Skalica

B r n o - Třetím a posledním protivníkem Zbrojovky v zimní Tisport lize je slovenská Skalica. Hraje...

Fotogalerie

Všechny fotografie