Proti Plzni sahala Zbrojovka po bodech marně

Proti Plzni sahala Zbrojovka po bodech marně

Po Glaserově brzké trefě vyrovnal ještě do půle Rajtoral, obrat Plzně dotáhl patnáct minut před koncem střidající Bakoš. Ten výhru hostí ještě pečetil v nastaveném čase. Zbrojovku může mrzet několik nevyužitých příležitostí, za svůj výkon v prvním soutěžním utkání kalendářního roku se však rozhodně stydět nemusí. Po celý zápas byli brněnští vedoucímu celku ligy vyrovnaným sokem.

O absencích brněnské Zbrojovky před prvním jarním zápasem se toho napsalo až až, aby ovšem neměl Petr Čuhel na čele vrásek málo, zranila se během předzápasové rozvcičky ofenzivní posila domácích Marković. V útoku tak spolu s Petrem Švancarou dostal za úkol větrat defenzívu Viktorie Milan Škoda.

Plzeň podle očekávání začala s míčem přilepeným ke kopačkám. První šok ji však čekal hned v první desetiminutovce. To, co se italské Neapoli nepodařilo sto osmdesát minut, zvládla Zbrojovka za pouhých šest. Petru Švancarovi se z levé strany podařilo odcentrovat do vápna, míč se dostal k Petru Glaserovi, ten se krásně opřel do míče a s pomocí teče dokázal propasírovat míč za Kozáčikova záda! 1:0 pro Zbrojovku!

Po úvodním gólu se obraz hry příliš neměnil. Tlak Plzně se brněnským dařilo snadno eliminovat a sami tak mohli vyrážet do nebezpečných kontrů. Nebýt několikrát zdviženého praporku pomezního, mohl být již v úvodní čtvrthodině náskok Brna vyšší. Viktoria na svou první šanci čekala až do 30. minuty, tu se jí ovšem podařilo přetavit v relativně brzké vyrovnání. Když to nešlo do plných, ukázala Plzeň svou sílu z brejku. Na Kovaříkův centr nedosáhl kvůli zaškobrtnutí Zavadil a Rajtoral měl s uklizením míče do sítě snadnou práci. Dalším varováním pro brněnskou defenzívu byla po Horváthově rohu Procházkova hlava těsně vedle Doležalovy tyče.

Nádherný fotbalový okamžik přišel ve 40. minutě. Petr Glaser si nachystal cca čtyřicet metrů od brány míč na pravačku a s jeho plavající pumelicí padající pod břevno měl Kozáčik plné rukavice práce. Po kvalitní první půli ze strany Zbrojovky odpískal sudí Franěk první dějství za nerozhodného stavu.

Úvod druhé pětačtyřicetiminutovky patřil hostující Plzni. Nebezpečí hrozilo hlavně po centrech, ale Tecl ani Čišovský nedokázali poslat svůj celek do vedení. Na druhé straně mířil dalekonosný Švancarův pokus těsně kolem Kozačíkovy tyče. I další okamžik patřil domácímu kapitánovi. V 63. minutě si konečně "Mercedes" pohlídal offsidovou lini a jeho ráně z hranice vápna chyběly centimetry.

Švancara byl ve druhé půli opravdu v centru dění. Po Škodově skvělé přihrávce mu v dalším pokusu zabránil pohotový zákrok obránce Viktorie. Brno ve druhé půli hrálo s lídrem Gambrinus ligy otevřenou partii ve vysokém tempu. Bohužel pro Brno, jako skvělý žolík se dnes ukázal Marek Bakoš, který po deseti minutách pobytu na hřišti využil zaváhání brněnské obrany a poslal v 75. minutě Plzeň do vedení.

Kouč Čuhel vsadil v posledních minutách vše na ofenzívu, ale ani bojovný, obětavý výkon do poslední minuty na vyrovnání nestačil. V nastavení naopak pečetil výhru Plzně svým druhým gólem Bakoš. Závěrečná porážka 1:3 je tak ve finále pro Zbrojovku i 6225 jejich fanoušků na Srbské krutým výsledkem.

Ohlasy trenérů

Petr Čuhel (Brno): "Dostali jsme se do vedení, ale laciný vyrovnávací gól po naší standardce zřejmě zlomil zápas. Další šance jsme nevyužili, při zakončení nám chybělo štěstí, které jsme si možná vybrali na podzim v Plzni. Neodvedli jsme špatnou práci, ale jsme bez bodu, takže spokojeni nemůžeme být." Pavel Vrba (Plzeň): "Viděli jsme kvalitní duel, Brno bylo hodně nebezpečné a i za stavu 1:1 jsme měli štěstí při střele Glasera či průnicích Švancary. Přesto jsme ve druhé půli měli o něco více ze hry a zásluhou čerstvého Bakoše rozhodli."
Lepší než Neapol, píší noviny
26.02.2013 | Jan Hrabálek

Lepší než Neapol, píší noviny

I přes prohru 1:3 v pondělní dohrávce s Plzní píší o hře Zbrojovky deníky celkem pozitivně....
Petr Čuhel: Mrzí nás laciná vyrovnávací branka
25.02.2013 | Martin Lísal

Petr Čuhel: Mrzí nás laciná vyrovnávací branka

B r n o - Vstup do jara se Zbrojovce výsledkově nevydařil, ale herně rozhodně špatný dojem...
Plzeň je jasný kandidát na titul, ocenil soupeře střelec Glaser
25.02.2013 | Lucie Hromádková

Plzeň je jasný kandidát na titul, ocenil soupeře...

B R N O - První jarní utkání nedopadlo výsledkově pro Zbrojovku nejlépe, avšak prohra 1:3 proti...

Fotogalerie

Všechny fotografie