Šestigólová přestřelka na úvod jara: Zbrojovka remizovala na hřišti Dukly

Šestigólová přestřelka na úvod jara: Zbrojovka remizovala na hřišti Dukly

P R A H A - Divoký zápas v úvodu jara odehráli fotbalisté Zbrojovky na hřišti druhé Dukly Praha. Třikrát vedli, když se postupně trefili Josef Koželuh, Denis Alijagič a Roman Potočný, ale domácí dokázali třikrát odpovědět. Oba celky se tak ve šlágru kola rozešly smírně 3:3.

Zbrojovka do úvodního utkání jara na hřišti druhé Dukly vyrukovala i se zimními posilami. V brance nastoupil Dominik Sváček, v obraně pak Luděk Pernica a Foster Gyamfi, na lavičce číhali na šanci Simon Falette a Kristoffer Jørgensen. Kvůli kartám naopak chyběl kapitán a nejlepší střelec soutěže Jakub Řezníček.

Úvodní čtvrthodina přinesla opatrnou hru z obou stran, ani jedna z obran však neměla vážnější práci. Až na konci patnácté minuty přišla první velká šance Brna a z ní hned úvodní gól utkání, když sražený centr z pravé strany propadl k Josefu Koželuhovi, který ranou po zemi otevřel skóre utkání – 0:1.

Vyrovnání domácích přišlo za čtyř minuty. Přímého kopu za vápnem se chopil zkušený Pavel Moulis, který obstřelil zeď a míč byl navíc tečován do protipohybu gólmana Sváčka – 1:1. O dalších šest minut později mohli Pražané dokonce vést, Douděru ale skvělým zákrokem vychytal Sváček.

A z protiakce přišel trest. V rychlém kontru pláchl Denis Alijagič právě Douděrovi a dokázal, i když s dávkou štěstí, propálit Šťovíčka – 1:2. Do konce půle spoléhalo Brno na pečlivou defenzívu, centry ze strany spolehlivě sbíral Dominik Sváček. Poláchovi svěřenci si do kabin o poločase odnesli jednobrankový náskok.

Do druhé půle provedla Dukla dvojité střídání a v 52. minutě dokázala srovnat. Po centru Moulise nejprve Muris Mešanovič trefil jen Sváčka, ale z dorážky už se nemýlil a upravil na 2:2. Na hřišti se poté začalo lehce přiostřovat a rozhodčí během šesti minut rozdal tři žluté karty.

Po hodině hry se Zbrojovka potřetí v zápase ujala vedení. Na prudký střílený centr ze strany si naběhl Roman Potočný a lehkou tečí usměrnil míč mimo dosah brankáře Šťovíčka – 2:3. Kaňkou na průběhu utkání se následně stalo zranění Fostera Gyamfiho, který nakonec opouštěl hřiště na nosítkách, a nahradit jej musel Simon Falette.

Dukle se čas na vyrovnání krátil, a proto vrhla s přibývajícími minutami všechny své zbytky sil do útoku. Čtvrthodinu před koncem se do hry dostali i Granečný se Smejkalem, kteří nahradili Fouska a Kronuse. Náskok mohl pojistit Potočný, bránu ale minul. A deset minut před koncem se Pražané přeci jen dočkali potřetí v utkání vyrovnání.

Na další centr do vápna Zbrojovky si naběhl Muris Mešanovič, který se prosadil podruhé v utkání, když přesně zakončil hlavou. Za stavu 3:3 se rozjela závěrečná desetiminutovka, v němž ani jeden z týmů nechtěl udělat rozhodující chybu. V poslední minutě nastavení pak byl ještě vyloučen po druhé žluté domácí Holiš, větší šance ani další změna skóre už nepřišly, a tak se oba týmy na úvod jara rozešly smírně.

VIDEO: Trenér Polách po utkání na Dukle
A-tým
02.03.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání na Dukle

P r a h a – Pro nezaujatého diváka byl dnešní zápas na Julisce nejspíš atraktivní, oba soupeři...
VIDEO: Je to zklamání, hodnotí remízu Koželuh
A-tým
02.03.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Je to zklamání, hodnotí remízu Koželuh

P r a h a - V poháru se trefil už na podzim, dnes se obránce Josef Koželuh dočkal premiérového...
PREVIEW: Jaro začíná na Dukle!
A-tým
29.02.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Jaro začíná na Dukle!

B r n o - Jaro začíná! A hned na úvod je tu prestižní souboj dvou tradičních značek - Zbrojovka...

Fotogalerie

Všechny fotografie