Zbrojovka se vrací ze Žižkova bez bodů

Zbrojovka se vrací ze Žižkova bez bodů

P R A H A - Po reprezentační pauze se Zbrojovka vrátila do podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY soubojem na hřišti Žižkova. O osudu zápasu bohužel rozhodla už úvodní půlhodina, kdy domácí skórovali třikrát. Pražané nakonec zvítězili 4:2, o oba brněnské zásahy se postaral Jakub Řezníček.

Do utkání na hřišti Žižkova vstoupila Zbrojovka po sérii tří ligových proher opět v obměněné sestavě. Kvůli kartám chyběl Josef Koželuh, poprvé od úvodní minuty nastoupil Nicolas Martinek.

Pražský Žižkov vstoupil do utkání aktivněji a už v deváté minutě se ujal vedení. Proškův přímý kop dokázal Berkovec vyrazit, ale na dorážku připraveného Marka Richtera byl bohužel krátký – 1:0. Blízko srovnání byl Řezníček, který zakončoval z jedničky a překonal Čtvrtečku, toho však na brankové čáře zastoupil Klusák a vykopl míč.

V úvodu se hrál otevřený fotbal a v 18. minutě přidali domácí další gól. Aktivní Prošek se protáhl k nebezpečnému centru, který si obránce Lukáš Endl nešťastně srazil do vlastní sítě – 2:0. Snížit mohl za čtyři minuty po centru Fouska hlavou Potočný, téměř gólový pokus směřující k tyči dokázal Čtvrtečka zázračně vyrazit na rohový kop. Pražané mohli svému brankáři děkovat, neboť po půlhodině přidali třetí gól. Řezáč vysunul za obránce Radka Voltra, který přehodil Berkovce a bylo to 3:0.

Trenér Luděk Klusáček následně na nepříznivý vývoj hry reagoval střídáním, když Nicolase Martinka nahradil Jan Hellebrand. Ve zbytku půle se hra srovnala, domácí se však s tříbrankovým náskokem nikam nehnali a bylo jasné, že fotbalisté Zbrojovky budou mít v kabině o čem přemýšlet. Do druhé půle pak Potočného, který v další zajímavé možnosti jen těsně minul bránu, nahradil Ondřej Pachlopník.

Právě vstup do druhého dějství vyšel Zbrojovce velmi dobře, když za čtyři minuty hry prakticky nepůjčila soupeři míč a dokázala snížit. Fousek centrem z rohu našel hlavu Jakuba Řezníčka a ten se po delší odmlce dočkal už osmého zásahu v sezóně, čímž se dotáhl na čelo tabulky střelců. Žižkov kontroval v 53. minutě rychlým brejkem po rohu, Řezáčova přihrávka prolétla vápnem k Batiojovi, ale jeho technický pokus se mezi tyče nevešel.

Na druhé straně mohl z podobné pozice i střely snížit Alijagič, ovšem dopadl stejně – míč poslal mimo branku. I nadále se hrál útočný fotbal z obou stran a dvacet minut před koncem domácí rozhodli o své výhře. Batioja odcentroval v blízkosti rohu přesně do míst, kde se pohyboval Václav Prošek a ten se trefil pod břevno – 4:1. Zbrojovka kontrovala dvojitým střídáním, Fouska s Granečným nahradili Smejkal s Tomanem.

Sedm minut před koncem přišla ještě jedna korekce skóre, když Smejkal vyslal za obranu Jakuba Řezníčka, který překonal Čtvrtečku na zadní tyč a s devíti zásahy se osamostatnil na čele tabulky střelců. V dalším čase už ale Brňané skórovat nedokázali a připsali si čtvrtou prohru v řadě.

OHLASY: Trenér Klusáček po utkání na Žižkově
A-tým
22.10.2023 | Martin Lísal

OHLASY: Trenér Klusáček po utkání na Žižkově

P r a h a – Ani reprezentační pauza nevlila Zbrojovákům vítěznou energii do žil. V utkání na hřišti...
Jakub Řezníček: Je to šílené, co předvádíme
A-tým
22.10.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Jakub Řezníček: Je to šílené, co předvádíme

P r a h a – Dát dva góly a nemít ani bod? Něco takového Jakub Řezníček ve Zbrojovce ještě nezažil....
PREVIEW: Po reprepauze na Žižkov!
A-tým
20.10.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Po reprepauze na Žižkov!

B r n o - Reprezentační pauza je u konce a druholigový podzim vyráží do finiše. Brňané se v rámci...

Fotogalerie

Všechny fotografie