Na úvod s Vlašimí jen bod

Na úvod s Vlašimí jen bod

B R N O - V prvním utkání nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítala Zbrojovka na svém hřiště houževnatou Vlašim. Ta se ve městě pod Špilberkem ujala vedení po hodině hry, remízu pro brněnské barvy trefil deset minut před koncem svým gólem kapitán Jakub Řezníček.

Trenér Luděk Klusáček ve své druholigové premiéře vsadil na čtveřici nováčků - v obraně naskočili Toml s Novým, v záloze Kronus a Smejkal. A v základní sezóně nechyběl ani David Jambor.

Hosté z Vlašimi posíleni opět o řadu mladých talentovaných hráčů ze Slavie byli v úvodu lehce aktivnější a po deseti minutách se dostali do náznaku šance, když z vápna pálil Solomon, ovšem jeho rána se vykroutila vedle. Na druhé straně po čtvrthodině hry a centru Kronuse, který brankář Vágner podskočil, měl velkou tutovku Řezníček, tísněn obráncem v těžké pozici ale nakonec netrefil odkrytou branku.

Další šance se zrodily až v koncovce poločasu, vytvořili si je hosté. Nejprve ostře zpoza vápna po narážečce Berana pálil Šubert a Berkovec u své tyče zapsal pohotový zákrok. Chvíli nato se domácí málem potrestali z ničeho nic sami, když Toml chtěl dávat hlavou malou domů Berkovcovi, ten míč minul a ke štěstí domácích zamířil o centimetry vedle pravé tyče. Největší šance Vlašimi se pak urodila v samém závěru nastavení, když si na Beranův centr naskočil na malém vápně Kričfaluši a Berkovec parádním reflexivním zákrokem na čáře udržel bezbrankový stav.

V úvodu druhé půle pokračoval podobný obraz, kdy byla k vidění řada chyba a ani jeden z týmů neměl herně navrch. Hru Zbrojovky oživil příchod střídajícího Potočného, postupně se pak na hřiště dostali i Granečný, Hladík a Gaszczyk. Po hodině hry ovšem přišla vedoucí branka Vlašimi. Ebrima Singhateh se po dlouhém nákopu zbavil Endla a mířil sám na Berkovce, kterého dokázal pohotově přelobovat – 0:1. Ten samý muž se o osm minut později dostal do podobné šance, tentokrát jej zastavil ofsajd.

Domácí s přibývajícími minutami museli víc a víc sázet na hru směrem vpřed a kýžené vyrovnání nakonec přeci jen přišlo. Od Potočného odražený míč do vápna Křičfaluši netrefil při snaze o odkop a Jakub Řezníček prudkou ranou levačkou k tyči srovnal na 1:1. Čtyři minuty před koncem pak v tlaku hrající domácí mohli obrat dokonce dokonat, Řezníčkův obstřel vyrazil Vágner jen před sebe na úplně volného Jana Hladíka, ale ten ve velké šanci úplně prázdnou branku netrefil. Poslední šanci duelu pak zapsali ve třetí minutě nastavení Vlašimští, tvrdou ránu z přímého kopu v podání Musila vyrazil Berkovec.

Oba týmy se tak v premiéře letošní sezóny F:NL rozešly po výsledku 1:1 s bodem.

VIDEO: Kolo od kola to bude lepší, věří kapitán Řezníček
A-tým
25.07.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Kolo od kola to bude lepší, věří kapitán...

B r n o – Kuba Řezníček hned v prvním kole ukázal, že góly dávat rozhodně nezapomněl. Po Potočného...
VIDEO: Trenér Klusáček po utkání s Vlašimí
A-tým
24.07.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání s Vlašimí

B r n o – Zbrojováci remizovali v úvodním utkání FNL s Vlašimí 1:1. Pro kouče Luďka Klusáčka tak...
PREVIEW: Na úvod sezóny nás čeká Vlašim
A-tým
21.07.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Na úvod sezóny nás čeká Vlašim

B r n o - Čekání končí, je tu první kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY! Fotbalisté Zbrojovky v něm hostí...

Fotogalerie

Všechny fotografie