Zbrojovka zahájila Skupinu o záchranu porážkou

Zbrojovka zahájila Skupinu o záchranu porážkou

O s t r a v a - K prvnímu utkání Skupiny o záchranu zajížděli Zbrojováci do Ostravy. O osudu duelu nicméně rozhodla už první půle, v níž Baník třikrát udeřil. Nakonec zvítězil 4:0 a oplatil tak Zbrojovce dvě prohry ze základní části.

Zbrojovka se v utkání musela obejít bez distancovaných Součka s Hrabinou, chyběl také nemocný Falta. Alespoň na lavičce pak usedli uzdravení Endl s Rogožanem.

Hosté nezačali špatně, už ve třetí minutě se po centru natahoval Jakub Řezníček, ale nedokázal míč před Letáčkem trefit. V jedenácté minutě ovšem přišel úvodní zásah na druhé straně hřiště, kde se na pravé straně uvolnil k centru Juroška a Cadu v pádu hlavou poslal Baník do vedení. Na druhé straně se snažil zahrozit Alli, ale jeho centr dokázal lapit Letáček.

Jednobrankové vedení Baníku vydrželo jen do 32. minuty, kdy se do centru Jurošky položil Muhamed Tijani a také on neomylně poslal míč za zda Berkovce. O pět minut později nezachytila defenzíva Brňanů náběh Srdjana Plavšiće, který svůj samostatný nájezd zakončil přesnou střelou a dal skóre poločasovou podobu 3:0.

Do druhé půle zareagoval kouč Hašek trojím střídáním, ale ani to nevedlo k většímu ohrožení Letáčka. Naopak po sedmnácti minutách se prosadili opět domácí. Jan Juroška převzal nad vápnem míč a krásnou ranou do vzdálenější šibenice posunul ukazatel skóre na 4:0. Zareagovat se snažil dalekonosnou ranou Michal Ševčík, ale branku Letáčka přestřelil.

Závěrečných dvacet minut už vážnější ohrožení jedné či druhé branky nepřineslo. Zbrojovka tak do závěrečných bojů sezóny vstoupila vysokou prohrou na hřišti Baníku.

Trenér Hašek po utkání v Ostravě
A-tým
06.05.2023 | Martin Lísal

Trenér Hašek po utkání v Ostravě

O s t r a v a – Naděje na body žila v úvodním utkání Skupiny o záchranu jen krátce. Domácí Baník v...
Blamáž, štvalo Berkovce po Baníku
A-tým
06.05.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Blamáž, štvalo Berkovce po Baníku

O s t r a v a - Zápas blbec to dnes byl nejen pro Zbrojovku, ale také pro gólmana Martina Berkovce....

Fotogalerie

Všechny fotografie