Ani bojovný výkon proti Spartě na body nestačil

Ani bojovný výkon proti Spartě na body nestačil

Zbrojovka se v první půli statečně bránila útočným pokusům Letenských, v úvodu i závěru druhé půle však udeřil Léonard Kweuke.

V extrémně vyrovnaném středu tabulky se o další cenné body prali hráči Zbrojovky na hřišti Sparty Praha. Nejen těžký soupeř, ale i rozsáhlá marodka a problémy se složením obrany předznamenávaly, že se rozhodně nebude jednat o jednoduchý zápas.

První vážnější situace se odehrála v 5. minutě před bránou domácích. Na dlouhý aut Zbrojovky, směřující do vápna, reagoval poněkud dezorientovaně Jarošík a hlavou jej prodloužil do břevna Vaclíkovy brány. Sparta o sobě dala vědět dalekonosnou ranou Přikryla z 10. minuty, nebezpečnou situaci o pár chvil později řešil pohotovým odkopem Buchta.

Obrana Zbrojovky působila v prvním dějství jistým dojmem a směrem dopředu se i záložní řada snažila držet s tou sparťanskou krok. Výjimečné zaváhání přišlo ve 32. minutě, kdy akci domácích zakončoval do rukavic připraveného Petra záložník Krejčí. Na druhé straně hledal ve 39. minutě nebezpečným přízemním centrem Škodu Mezlík, brněnskému forvardovi však k zakončení krok scházel. Po vyrovnané první půli se tak šlo do kabin za nerozhodného stavu.

V úvodu druhé půle však přišlo to, co si žádný fanoušek Zbrojovky nepřál. Po zbytečné chybě v rozehrávce nakopl Pamič balon na Kweukeho, ten vyhrál osobní souboj s Pernicou a poslal Spartu do vedení. Domácí byli po vstřelené brance i dál při chuti a brněnská obrana musela přečkat několik perných chvil.

Trenér Čuhel reagoval na vývoj zápasu vysláním Daniela Přerovského na hřiště. Ten po pěkné individuální akci poslal do vápna domácích centr, kterému však chyběl adresát. Zle mohlo být v 70. minutě, kdy přímý kop Matějovského propadl až na tyč. Zbrojovka se snažila o vyrovnání především ze vzduchu, ale většinu centrů sbíral bezchybný Vaclík. Ten reagoval pohotovým vyběhnutím i v 74. minutě, kdy se do zakončení řítili Kaufman se Škodou.

V poslední dvacetiminutovce se Zbrojovce podařilo dostat Spartu pod tlak, výraznější šance však chyběla. Při standardních situacích Pavla Zavadila chyběla trocha důrazu navíc, střela aktivního Přerovského pak byla zablokována. V poslední minutě tak po brejku vedeném Hušbauerem přidal druhý gól opět Kweuke.

Ani bojovný výkon Zbrojovky dnes na body proti Letenským nestačil. Přijďte podpořit Zbrojovku na poslední domácí utkání před zimní přestávkou. Soupeřem bude v neděli 18.11. Příbram, hraje se od 17 hodin.

Video (ČT):

Ohlasy trenérů

Petr Čuhel (Zbrojovka Brno): "V první půli jsme bránili dobře, ale ani o poločase jsem nemohl být zcela spokojený, hlavně s ofenzivní aktivitou mužstva. Na začátku druhé půle jsme vypadli z tempa, po inkasovaném gólu nám chvíli trvalo, než jsme se oklepali, ale šance na vyrovnání bohužel nepřišla."
Vítězslav Lavička (AC Sparta Praha): "Brno sem přijelo s dobře organizovanou obranou, v první půli naší kombinaci často chyběla přesnost. O přestávce jsme si to vyjasnili, přišel gól a utkání se nám podařilo v samotném závěru zlomit."
Specialista na Prahu nejsem, usmívá se Petr Buchta
12.11.2012 | Martin Lísal

Specialista na Prahu nejsem, usmívá se Petr Buchta

V sestavě Zbrojovky byla v utkání na Spartě vidět řada hráčů, kteří nenastupují tak často. Jedním z...
Čuhela po utkání se Spartou mrzela hlavně nízká ofenzivní aktivita Zbrojovky a nástup do druhé půle
11.11.2012 | Daniel Král

Čuhela po utkání se Spartou mrzela hlavně nízká...

V prvním poločase se Zbrojovka bránila bez problémů, ve druhé půli se jí však dvakrát nepodařilo...
K předposlednímu venkovnímu utkání zajíždí Zbrojovka na Letnou
09.11.2012 | Lucie Hromádková

K předposlednímu venkovnímu utkání zajíždí Zbrojovka...

B R N O - Podzimní část Gambrinus ligy se pomalu chýlí ke svému závěru. Zbrojovku čekají už jen tři...

Fotogalerie

Všechny fotografie