Ve druhém utkání Zbrojováci podlehli Podbrezové

Ve druhém utkání Zbrojováci podlehli Podbrezové

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky podlehli ve druhém přípravném utkání slovenské Podbrezové 1:2. Oba góly inkasovali v první půli, ve druhém dějství využili z řady šancí jedinou, když se prosadil Řezníček.

Zbrojováci začali od podlahy a v prvních minutách mohli několikrát otevřít skóre. Nejblíže k brance měl po Koželuhově přihrávce Nečas, ale v dobré pozici přestřelil. A po čtvrthodině přišel trest - uprostřed šestnáctky dostal po rychlém kontru míč Kuzma a prostřelil Hrubého.

Ten se musel činit i v následujících minutách, kdy zlikvidoval střelecký pokus hostí i následnou dorážku. Brňané vybojovali několik zajímavých standardek, prosadit se ale nedokázali. Například Součkovi chybělo po jednom z centrů pár centimetrů, aby hlavou dosáhl na míč. V závěru půle navíc přišel druhý úder, po bleskurychlé akci zvýšil Špyrka.

Druhá jedenáctka Zbrojovky předvedla ve druhé půli místy doslova kolotoč, potýkala se ale s produktivitou. V 57. minutě ještě gólovou radost překazil praporek pomezního, o chvilku později už se ale Brňané snížení dočkali. Po Alliho centru a Ševčíkově hlavičce střílel přesně Jakub Řezníček..

Vyrovnat mohl Alli, který po sólu a zpětné kličce těsně minul. Řezníčkovu nádhernou ránu pod břevno vytáhl neméně krásným zákrokem gólman, o pár minut později dopadla podobně Řezníčkova hlavička. A míč v pádu do sítě nedotlačil ani Ševčík.

Když pak v závěru po dobré akci Alli pálil nad bránu, bylo jasné, že Zbrojováci ve druhém duelu zimy poprvé prohrají. Na lužánecké umělce tedy podlehli Podbrezové 1:2.

PREVIEW: Druhým zimním soupeřem je Podbrezová
A-tým
13.01.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Druhým zimním soupeřem je Podbrezová

B r n o - Hráči Zbrojovky sehrají v zítřejší výroční den druhý přípravný duel letošní zimy. Od...

Fotogalerie

Všechny fotografie