Zbrojovka porazila Trnavu a má druhou zimní výhru

Zbrojovka porazila Trnavu a má druhou zimní výhru

S e n e c - Fotbalisté Zbrojovky zůstávají v zimní Tipsport lize zatím stoprocentní. Ve druhém utkání porazili brankami Hladíka, Přichystala a Nečase Trnavu 3:1.

Na umělce v Senci poslal trenér Dostálek do hry mírně obměněnou sestavu - na hřiště se dostal například navrátilec z reprezentace Souček. A na pravém kraji obrany nastoupil Josef Koželuh (ročník 2002), který je v Brně na testech do konce příštího týdne. Jedná se o kmenového hráče Plzně, který na podzim hostoval v Chrudimi.

Trnava hrála včera poslední ligový zápas, do duelu tak nasadila hráče, kteří v tomto duelu nebyli tolik vytížení. Na hřišti se tak objevil například z naší ligy dobře známý de Azevedo. Brňané byli aktivnější od úvodních minut a ve čtvrté minutě se prosadil Přichystal, byl mu ovšem máván ofsajd.

Stejný hráč trefil v 10. minutě tyč, o pár minut později pálil po povedené akci do břevna Souček a neuspěl ani Blecha. S postupem doby hrozila i Trnava, vše nicméně nasvědčovalo tomu, že do kabin se půjde za bezbrankového stavu. Na poslední chvíli to ovšem změnil vynikajícím průnikem Alli, po jeho pobídce už neměl Jan Hladík problém otevřít skóre. Druhý Hláďův gól ve druhém utkání zimní ligy znamenal poločasové vedení.

Do druhého dějství nastoupil místo agilního Alliho Granečný, do brány si stoupl Hrubý. Krátce po zahájení hry se Hladík ujal role asistenta a po jeho povedeném průniku zvýšil na 2:0 Jakub Přichystal..

Brňané poklidně kráčeli k další výhře, což ještě umocnil dorážkou Texlovy střely Jakub Nečas. Až v závěru se prosadila i Trnava, když Hrubého přesnou hlavičkou překonal Ikugar.

"Víme, že Trnava včera sehrála ligový zápas, i tak proti nám nasadila zajímavý tým. Hráči soupeře byli urostlí, spíše siloví, zatímco my jsme se prezentovali fotbalovějším výkonem. Josef Koželuh s námi zůstane i pro příští týden, jsme domluvení, že dostane šanci i v utkání proti Trenčínu. Dnes předvedl zajímavý výkon, ale po jednom tréninku a jednom utkání je na nějaké podrobnější soudy poměrně brzy, proto ho chceme vidět i v dalším utkání a v tréninkovém procesu," řekl k zápasu trenér Dostálek.

PREVIEW: V TIPSPORT LIZE nás čeká Trnava
A-tým
24.11.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: V TIPSPORT LIZE nás čeká Trnava

B r n o - Zbrojováci mají před sebou druhé utkání zimní TIPSPORT LIGY. V pátek 25. listopadu změří...