Zbrojováci na úvod Tipsport ligy vyhráli ve Zlíně

Zbrojováci na úvod Tipsport ligy vyhráli ve Zlíně

Z l í n - Zbrojováci úspěšně vstoupili do závěrečné fáze letošního roku - zimní Tipsport ligy. Na hřišti ve Vršavě porazili brankami Hladíka a Nečase domácí Zlín 2:0.

Zbrojováci nastoupili do utkání podle očekávání v kombinované sestavě. Volno dostal Jakub Řezníček, jen na lavičce usedl gólman Berkovec a stopeři Šural s Endlem. Reprezentační povinnosti si plní Souček s Pachlopníkem a ze zdravotních důvodů scházeli Ševčík, Šiman, Hrabina, Falta, Fousek či Rogožan.

V bráně se tak představil zkušený Vlasta Hrubý, který se v osmé minutě blýskl včasným zákrokem při Vukadinovićově sólu. Na druhé straně byl Blechův pokus zblokován, Alliho pád ve vápně pak nechal sudího v klidu. Na sklonku první půlhodiny si pak vzal několikrát slovo aktivní Přichystal, ale dnes mu nebylo přáno. Blízko gólu byl zejména po krásné kombinační akci a přihrávce Filipa Blechy, Dostál jeho pokus vykopl nohou.

Chvilku poté už se ale host dočkali. Alli ukázkově zpracoval dlouhý míč a předložil jej rozběhnutému Janu Hladíkovi, který přízemní ranou prostřelil Dostála. Stejný hráč se při jedné z dalších akcí pokusil zakončit patičkou, míč do sítě ale neprotlačil a do kabin se tak šlo za těsného vedení Zbrojovky.

Zlín poslal do druhého dějství čerstvé síly, ale příliš to nepomohlo. Naopak Zbrojováci vlétli do druhé půle poměrně aktivně a byli záhy odměněni. Po faulu na Alliho rozehrál Texl standardní situaci bleskově na Jakuba Nečase, který si naběhl mezi dva protihráře a ranou po zemi zvýšil na 2:0.

Po hodině hry sáhli ke střídání i trenéři hostujícího týmu, na hřiště se tak ve své premiéře dostali i dorostenci Hlucháň a Holásek. Na poslední čtvrthodinu pak posílil ofenzivu také hráč B týmu Vantuch. V závěru se Hlucháň díky dobrému napadání dostal do zajímavé možnosti, debut gólem ale neozdobil. Na druhé straně ani Zlín nevyužil několik nadějných situací ke korekci skóre, Vlastimil Hrubý tak i po dnešním utkání zůstal v bráně Zbrojovky letos nepřekonán. Brňané vstoupili do zimní ligy výhrou 2:0, další zápas je čeká v pátek v Senci proti Trnavě.

"Oceňujeme, jakým způsobem hráči k utkání přistoupili. Chtěli se ukázat, chtěli se předvést, zabojovat před zimou o místo v sestavě. Šanci dostali i ti, kteří nebyli v posledních duelech tolik vytížení, včetně hráčů z dorostu Dana Holáska a Filipa Hlucháně, pro které to byla první zkušenost s dospělým fotbalem. Nakonec jsme se rozhodli pošetřit ještě Adama Fouska a příležitost v závěru utkání tak dostal Simon Vantuch z béčka. S výkony hráčů jsme dnes byli spokojeni," řekl po utkání trenér Dostálek.

PREVIEW: TIPSPORT LIGU zahájíme na hřišti Zlína
A-tým
21.11.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: TIPSPORT LIGU zahájíme na hřišti Zlína

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky zakončí rok 2022 trojicí zápasů zimní Tipsport ligy. Ta se hraje...