Důležitá výhra! Řezníček dvěma góly skolil Pardubice!

Důležitá výhra! Řezníček dvěma góly skolil Pardubice!

B R N O - Vítězná premiéra pro nového kouče! Zbrojováci hostili ve 27. kole Pardubice, z lavičky je poprvé vedl Martin Hašek. A dva góly kapitána Řezníčka rozhodly o tom, že tři body zůstaly i přes infarktový závěr v Brně!

Nový lodivod Zbrojovky udělal hned několik změn v sestavě. Chyběli zranění Souček, Endl a Pachlopník, k tomu vykartovaný Texl. V týdnu se navíc přidal zraněný Šural a nemocný Hrabina. V základní sestavě tak dostali šanci Nečas, Koželuh či Štěrba, na pozici defenzivního záložníka pak nastoupil Hlavica.

První velkou šanci měli domácí - Alli se skvěle protáhl do vápna a po jeho přihrávce pálil těsně vedle Řezníček. Na druhé straně se výborným obranným zákrokem prezentoval Tijani, když útočícího Kostku nepustil do ideálního zakončení. Jinak bylo znát, že si oba týmy uvědomují důležitost duelu. I proto postupně ubylo jasných šancí. Další ohrožení branky tak přišlo až deset minut před pauzou, když se opět udál souboj Kostky s Tijanim a opět z tohoto souboje vyšel vítězně brněnský bek.

V samotném závěru poločasu ještě jednou zahrozily Pardubice. Konkrétně to byl Janošek, jeho centr usměrnil Hranáč k Hlavatému, jehož ránu dobře zastavil Berkovec. Poločas tak v ADAX INVEST Areně gól nepřinesl a nový lodivod Flinty dumal, jak by to mohl změnit.

Zvolené řešení se ukázalo jako ideální. Do druhé půle naskočili čerství hráči Ševčík s Hladíkem a po jejich spolupráci padl první gól. Ševčík vybojoval míč, poslal jej na Hladíka a jeho přízemní centr uklidil do sítě Jakub Řezníček. Ten zaznamenal osmnáctý gól v sezóně.

Všem fanouškům Zbrojovky zatrnulo v 64. minutě, když napřáhl střídající Pikul, ale jeho ránu vytáhl výborným zákrokem Berkovec, když v letu vytěsnil míč nad břevno. Euforie pak zaplnila stadion v 76. minutě. Falta poslal do vápna perfektní míč a Jakub Řezníček milimetrově přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0!

V 86. minutě mohl třetí gól přidat Hladík, nejprve hledal v dobré pozici Ševčíka, jehož ránu vyrazil Nita, ale dorážka Hladíka mířila vysoko nad. A nakonec přišlo ještě drama. Šanci na bodový zisk totiž zvýšil pro hosty Černý, který prodloužil centr Hlavatého na zadní tyč, kde míč do sítě uklidil Ladislav Krobot.

Za další dvě minuty to se Zbrojovkou vypadalo ještě hůř. Po souboji na vrcholu pokutového území se k zemi sesunul jeden z hostujících hráčů a sudí Orel ukázal na penaltový puntík. Chvíli na to ovšem ještě zamířil hlavní arbitr k poradě s VARem a následně penaltu odvolal. Emoční křivka se tak opět vychýlila ve prospěch Zbrojováků, kteří se za pár vteřin mohli radovat ze druhé jarní výhry. Premiéra nového trenéra dopadla úspěšně!

VIDEO: Týmový výkon, těšilo Řezníčka
A-tým
17.04.2023 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Týmový výkon, těšilo Řezníčka

B r n o - Není sporu o tom, že Pardubice letos patří mezi ideální soupeře pro Jakuba Řezníčka. Po...
VIDEO: Úleva, radost, únava. Trenér Hašek hodnotí vítěznou premiéru
A-tým
16.04.2023 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Úleva, radost, únava. Trenér Hašek hodnotí...

B r n o – Dvojí gólová euforie ve druhém dějství a emoční kolotoč v nastavení. Závěr zápasu...

Fotogalerie

Všechny fotografie