Vedoucí gól nestačil, Zbrojovka podlehla Spartě

Vedoucí gól nestačil, Zbrojovka podlehla Spartě

P r a h a - Zbrojovka se po reprezentační pauze představila na hřišti pražské Sparty. Díky sedmnácté trefě kapitána Řezníčka šla do vedení, hosté ale rychle skóre otočili a nakonec zvítězili 3:1.

Zbrojovka nastoupila do utkání bez distancovaného Tijaniho, jehož místo zaujal Hlavica. Hned v deváté minutě fanouškům zatrnulo, když se po Zeleného pasu dostal do šance Wiesner. Střela mu ale nesedla a Berkovec zakročil.

Po čtvrthodině hry naopak udeřilo na druhé straně. Faltův centr našel Jakuba Řezníčka, který míč pohotově poslal za Kovářova záda. Sedmnáctý gól pro kapitána a Zbrojovka šla potřetí v řadě na Letné do vedení.

To ale ani tentokrát dlouho neudržela. O tři minuty později si totiž na roh Kairinena naskočil Ladislav Krejčí mladší a poslal hlavou míč do sítě. A za další čtyři minuty už Sparta vedla. Sørensen vyslal do vápna ostrý centr, který usměrnil do branky Jan Kuchta a obrátil stav duelu ve prospěch domácích.

Zbrojovka mohla srovnat o pár okamžiků později, kdy Sørensenovi utekl Musa Alli, ale jeho rána rozezvučela tyč. V závěru poločasu mohl zvýšit Čvančara, který s Kuchtou rozebral obranu domácích, sudí ale pro ruku gól po poradě s videem neuznal.

Druhý poločas zahájila Sparta aktivně a po čtyřech minutách byla odměna třetí brankou, když Krejčího centr uklidil do branky Tomáš Wiesner. Zbrojovka ožila v osmapadesáté minutě, kdy se do velké šance dostal Michal Ševčík, ale ani jemu se nepodařilo vyzrát na Kováře. O pět minut později se prohnal obranou Sparty Alli, nabil Ševčíkovi a ten tentokrát přestřelil.

V závěrečné čtvrthodině ještě zahrozila Sparta, konkrétně Minčev, kterého po přiklepnutí Jankta vyčapal Martin Berkovec. Zbrojovka se ještě snažila zdramatizovat závěr zápasu, ale snížení se nedočkala. Z Prahy se tak svěřenci kouče Dostálka vracejí bez bodu.

Trenér Dostálek po utkání na Spartě
A-tým
02.04.2023 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání na Spartě

P r a h a – Fotbalisté Zbrojovky se dnes na Spartě nezalekli role outsidera – díky Řezníčkovi šli...
PREVIEW: Dalším soupeřem je pražská Sparta!
A-tým
31.03.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je pražská Sparta!

B r n o - Reprezentační pauza už je minulostí, o víkendu je na programu 25. kolo FORTUNA:LIGY....

Fotogalerie

Všechny fotografie