Těsná výhra v Kroměříži

Těsná výhra v Kroměříži

K r o m ě ř í ž - Zbrojováci se v předposledním přípravném utkání tohoto léta představili na hřišti Kroměříže. Duel nakonec rozhodl jediný gól, který vstřelil v 51. minutě po Alliho centru Adam Fousek.

Trenér Dostálek přivítal zpátky v sestavě dvojici Řezníček - Přichystal, pro menší zdravotní problémy naopak postrádal obránce Hlavicu a Štěrbu. K utkání neodcestovali také Kohoutek s Rogožanem, kteří z důvodu většího herního vytížení vypomohou v sobotu B týmu. A nenastoupil už také Sven Sprangler, jehož testování bylo prozatím ukončeno.

Už první minuty ukázaly, jaký bude obraz hry v tomto utkání. Zbrojovka po většinu času dobývala obranu soupeře, snažila se prosadit centry ze stran i kombinací. Mnoho větších šancí z toho ovšem nebylo, neudeřilo ani z několika závarů ve vápně a standardních situací. Nejblíže k brance byl v prvním dějství Divíšek, který dorážkou přestřelil bránu. Berkovec na druhé straně mnoho práce neměl.

Do druhého dějství nastoupili čtyři čerství hráči, ke změně došlo i mezi tyčemi. Pro Vlastu Hrubého se jednalo o jeho premiéru v brněnském "áčku".

Právě střídající hráči stáli u zrodu jediné gólové akce. Musa Alli z pravé strany parádně odcentroval, Adam Fousek si naběhl do šestnáctky a hlavou uklidil míč do sítě.

Z dalších možností už neudeřilo, zejména Nečas a Musa Alli byli blízko, střídajícího Lebánka už nicméně nepřekonali. Hrozili i domácí, Novotného parádní rána nechala vzpomenout na podzimní pohárovou trefu Červenky, ale Brňanům tentokrát pomohlo břevno. Duel tak skončil těsnou výhrou Zbrojovky v poměru 1:0.

Fotogalerie

Všechny fotografie