Zbrojovka veze z Olomouce cenný bod za remízu 1:1

Zbrojovka veze z Olomouce cenný bod za remízu 1:1

Zbrojovka si po výhrách na Slovácku a v Plzni a po prohrách na Slavii a v Hradci Králové připisuje první venkovní remízu. Bod z Olomouce zařídil svou pátou brankou v sezoně Petr Švancara.

Páteční sváteční večer v Olomouci patřil moravskému derby, které do ochozů Androva stadionu přilákalo z obou táborů velmi početný dav natěšených fotbalových příznivců. Jako první se mohli už v páté minutě chytat za hlavu ti brněnští, když se po Zavadilově rohu dostal k hlavičce Brabec, ale jeho střelecký pokus dokázali domácí obránci s vypětím všech sil odvrátit na další roh, jenž sice už tak nebezpečný nebyl, ale Zbrojovka v tlaku nepolevovala.

Přesně po čtvrthodině hry zafungovala osvědčená spolupráce mezi Švancarou a Zavadilem. Populární „Mercedes“ se jen tak lehce polaskal s míčem a neomylně našel zcela volného brněnského špílmachra, který svou utaženou pravačkou nechal poprvé vyniknout Blahu.

Hanáci byli v úvodu zápasu pouhým stínem týmu, který v minulém kole vyloupil Letnou a ve 23. minutě je stihl zasloužený trest. Velmi aktivní Lutonský se proháčkoval s míčem od levé postranní čáry až na hranici pokutového území, odkud míč putoval přes Škodu až k nohám Petra Švancary, který nezaváhal a zakroutil jej přesně k levé tyči. Díky jeho letošnímu pátému přesnému zásahu šli hosté zaslouženě do vedení!

Z toho se však Brňané radovali pouhých šest minut. Poté si postavil míč k rohovému praporku Michal Vepřek a poslal parádní centr přesně na hlavu Pavla Dreksy, který se dostal k míči dříve než vyběhnuvší Radek Petr a vrátil Sigmu zpět do zápasu.

V závěru první půle všem příznivcům z moravské metropole zatrnulo, když musel být ze hřiště na nosítkách odnášen jejich miláček Švancara a ačkoliv lékaři dělali vše možné i nemožné, trenér Čuhel nakonec musel dát pokyn ke střídání - na hřiště zamířil těsně před odchodem do šaten Lamine Fall.

A byl to právě senegalský středopolař, který se pasoval do hlavní role druhého dějství. Nejprve se dostal po dalším skvělém Zavadilově průniku do zakončení, po němž to v hostujícím kotli jen zahučelo, rána totiž rozvlnila boční síť olomoucké svatyně. Následně Fall vybídl perfektním pasem ke sprinterskému souboji Mezlíka, jenž byl nedovoleně atakován Škerlem, který za inkriminovaný zákrok uviděl od rozhodčího Ardeleana trošku překvapivě červenou kartu a byl vyloučen.

Početní výhodu však „flinta“ nevyužila ba naopak. Olomoučtí se semkli a začalo jich být plné hřiště. Útočná snaha Ordoše či střídajícího Navrátila naštěstí k rozhodující brance nevedla. Vytoužený bod nakonec Zbrojovka vybojovala i bez v závěru vyloučeného Michala Škody.

Video (ČT):

Ohlasy trenérů

Roman Pivarník (SK Sigma Olomouc): "Nemůžeme být spokojení s tím, že jsme získali bod, je to pro nás ztráta. První poločas jsme se nemohli dostat do hry, Brno bylo agresivnější v soubojích, bylo lepší ve středu pole. Nepochopitelné vyloučení v druhé půli nám zkomplikovalo život."
Petr Čuhel (FC Zbrojovka Brno): "My jsme určitě spokojení s bodem. Jeli jsme sem s tím, že budeme hrát aktivně, což se nám, myslím, dařilo. Hráli jsme ofenzivní fotbal a bod beru, je podle mého zasloužený."
Trenér Čuhel je s bodem z moravského derby spokojený
29.09.2012 | Pavel Rosendorf

Trenér Čuhel je s bodem z moravského derby spokojený

Před těžkým duelem v Olomouci kladl trenér Zbrojovky Petr Čuhel svým svěřencům na srdce, že...
Jakub Brabec: Jsme rádi, že se nám podařilo Olomouc potrápit
29.09.2012 | Pavel Rosendorf

Jakub Brabec: Jsme rádi, že se nám podařilo Olomouc...

Spolu s kolegou ze stoperské dvojice Luďkem Pernicou podstoupil Jakub Brabec během zápasu na Hané...
Trenér Čuhel před duelem v Olomouci: Nesmíme jen bránit!
27.09.2012 | Redakce

Trenér Čuhel před duelem v Olomouci: Nesmíme jen...

Zbrojovku čeká již v pátek velmi těžká zkouška - představí se na hřišti ofenzivně laděné Olomouce....