Zbrojovka nadělila dosud neporažené Jihlavě pět branek!

Zbrojovka nadělila dosud neporažené Jihlavě pět branek!

Proti dosud neporažené Jihlavě si Zbrojovka zastřílela a po fantastickém výkonu porazila Vysočinu vysoko 5:1. Kromě dvou gólů Petra Švancary se na vítězství podílela stejnou měrou i nová posila brněnských, Michal Škoda. Pátý gól přidal před koncem Luděk Pernica.

První den kalendářního podzimu znamenal pro hráče Zbrojovky utkání s dosud neporaženou Jihlavou. Již první minuty ale ukázaly, že se Zbrojovka Vysočiny nezalekne a v 7. minutě po milimetrovém pasu Pavla Zavadila za obranu otevřel domácí kapitán Petr Švancara chytrým lobem skóre zápasu. Další šťastnou minutou byla pro Brno třináctá a druhá šance přinesla druhou branku. Milan Lutonský krásným centrem z levé strany našel hlavu Michala Škody, který míč umístil přesně k tyči Blažkovy brány. Škoda tak skóroval ve svém prvoligovém debutu a potvrdil raketový start domácích do zápasu.

Výkon hostujících stoperů byl v první půli od dokonalosti asi tak daleko jako Brno od Aše, a tak další šance Zbrojovky přišla ve 26. minutě, kdy se Švancara řítil opět sám na Blažka, avšak podruhé na něj nevyzrál. Jihlava se sice snažila držet míč, ale přes poctivě bránící Brno si nedokázala vytvořit žádnou příležitost. Ty tak přicházely na druhé straně. Ve 39. minutě opět zafungovala spolupráce Lutonský - Škoda, na škodu domácím však druhý jmenovaný svůj druhý souboj s Blažkem podobně jako Švancara prohrál. Po výkonu, na který by se daly hledat superlativy, vyhrála Zbrojovka první poločas o dvě branky.

I ve druhé půli se za ostrého slunce hrál na Srbské kvalitní fotbal. Střela Milana Lutonského prosvištěla kvůli rotaci míče pouze kolem růžku jihlavské brány. To, co si Petr Čuhel rozhodně nepřál, se stalo skutečností v 53. minutě, kdy z ojedinělé šance Jihlavy snížil hlavou Tecl.

Nastupující euforie hostů však netrvala dlouho a utnul ji kdo jiný, než domácí kapitán. V 56. minutě se k přímému kopu postavil Pavel Zavadil, jeho tvrdou střelu Blažek nejistě vyrazil před sebe a pohotově dobíhající Švancara si s dorážkou hravě poradil - 3:1. Hattrick pak mohl být na světě v 58. minutě, ale tentokrát Blažek napravil skvělým zákrokem své zaváhání a vyrazil technickou střelu na roh. K němu se postavil Zavadil, našel Škodovu hlavu, a tak si i druhý brněnský forvard připsal zářez číslo 2 na svou pažbu - 4:1.

Po vzoru blesku udeřila na začátku druhé půle „flinta“ dvakrát a o osudu zápasu bylo od této chvíle prakticky rozhodnuto. Poté, co si oba góloví střelci vychutnali ovace při střídání, uzavřel opět z rohu gólový účet utkání Luděk Pernica. Jihlava se tak při své první porážce musela smířit s „bůrem“ a oslavy brněnského vítězství mohly po Fraňkově posledním hvizdu propuknout naplno.

Video (ZbrojovkaTV):

Video (ČT):

Byl to nejhezčí dárek k narozeninám, usmíval se po prvoligové premiéře Miroslav Král
24.09.2012 | Martin Lísal

Byl to nejhezčí dárek k narozeninám, usmíval se po...

Dvougólová premiéra Michala Škody tak trochu zastínila debut dalšího hráče - svůj první zápas v...
Pomohly nám rychlé góly, liboval si po utkání trenér Zbrojovky Čuhel
23.09.2012 | Jakub Sabol

Pomohly nám rychlé góly, liboval si po utkání trenér...

Oba útočníci vstřelili po dvou brankách, další gól přidal Pernica, Zavadil rozdával asistence jako...
Škoda zažil debut jako hrom!
23.09.2012 | Jakub Sabol

Škoda zažil debut jako hrom!

Po třinácti minutách prvního prvoligového utkání vstřelit gól a přidat ve druhém poločase ještě...

Fotogalerie

Všechny fotografie