V prvním utkání na hřišti Olomouce prohráváme 1:3

V prvním utkání na hřišti Olomouce prohráváme 1:3

O l o m o u c - V prvním ze dvou přípravných utkání na hřišti Olomouce podlehla Zbrojovka ligovému soupeři 1:3. Po vyrovnané první půli vedla Sigma 1:0, náskok pak navýšila a Brňané korigovali v závěru díky Krškovi.

První utkání zahájili Zbrojováci v bráně se Šustrem a s nezvykle složenou obranou. Po pěti minutách vybojovali rohový kop, z něj ale neudeřili a do brejku se naopak hnal soupeř. Zahradníčka ovšem bravurně vychytal Šustr.

Ve dvanácté minutě se po Vaňkově dlouhém pasu dostal ke střele Marek Vintr, Buchtovu bránu ovšem minul. Stejně tak se mezi tyče nevešel odražený míč poté, co Sedlák aktivně napadal rozehrávku Sigmy. Skóre se tak měnilo až ve 26. minutě, kdy aktivní Pilař našel Daňka a ten mířil přesně k tyči.

Poté opět zlobila Zbrojovka, konkrétně Vintr. Nejprve mu na malém vápně uzmul na poslední chvíli míč Buchta, ve 40. minutě pak ve stejném souboji slavil úspěch Buchtův reflexivní zákrok levačkou. Poměrně vyrovnané první dějství tak skončilo těsnou výhrou Sigmy.

Do druhého dějství postupně zasáhli i hráči z lavičky – Šimon Žalud, Filip Holman a David Jambor. Krátce po pauze se domácí tým výrazně přiblížil výhře. V 50. Minutě nejprve proměnil pokutový kop Milan Kerbr, za další tři minuty se pak gólu dočkal i Václav Pilař.

Brňané se ani za tohoto stavu nevzdávali. Vaněk zkoušel střídajícího Reichla překvapit lobem, dalekonosný Machův pokus musel gólman Sigmy vyrazit. Osm minut před koncem střílel David Krška z levé strany a míč zapadl přesně k tyči. Šustr pak v závěru vychytal Šípův samostatný únik a první utkání tak skončilo výsledkem 3:1 pro Olomouc.

PREVIEW: Zbrojovka v sobotu sehraje dva zápasy v Olomouci
A-tým
15.05.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka v sobotu sehraje dva zápasy v...

B r n o - Po středeční obnovené premiéře s Uničovem čeká na Zbrojovku mnohem náročnější test - a...

Fotogalerie

Všechny fotografie