DIVIZE: Pět krásných branek přineslo výhru proti Velké Bíteši

DIVIZE: Pět krásných branek přineslo výhru proti Velké Bíteši

B r n o - Béčko Zbrojovky si připsalo po dvou venkovních úspěších i domácí výhru. Na hřišti v Bystrci sice Brňané proti Velké Bíteši záhy prohrávali, poté ale předvedli dokonalý obrat a zvítězili 5:1. Hattrickem se blýskl Martin Sedlák.

Čtvrtý letošní zápas proti sobě svedl dva šestibodové týmy. V dresu hostující Velké Bíteše vyběhlo na bystrcký trávník i několik hráčů s brněnskou minulostí. A jeden z nich otevřel skóre - v 6. minutě využil zmatků a nedůrazu v obraně hostující Marek Zúbek, syn trenéra Bíteše a taktéž někdejšího Zbrojováka.

Domácí byli i přes inkasovaný gól aktivní a snažili se o vyrovnání. Standardky ze slibných vzdáleností ve 12. a 14. minutě však gólem neskončily. Hosté kontrovali gólovkou Pořízka, který se na malém vápně dostal k osamocenému míči a zastavil jej až domácí brankář Trbušek. Ve vyrovnání svoji aktivitu Zbrojováci přetavili ve 29. minutě. Přímý volný kop z hranice vápna perfektně uklidil do sítě David Jurásek – 1:1.

Vyrovnávací gól domácí ještě více nabudil, z čehož o šest minut později reflektovala další branka. Slunský po skvělé práci na pravé straně hřiště přihrál Kroutilovi, po jehož centru důrazný Martin Sedlák protlačil míč do brány. 2:1. Ve 40. minutě pak prověřil pevnost brankové konstrukce aktivní Jurásek, jeho střela však skončila pouze na břevně. Poločas tak skončil jednogólovým vedením ve prospěch Zbrojovky.

Druhá půle začala stejně, jako ta první skončila – tlakem domácích. Zhruba po pěti minutách hry prověřil Pelána v brance hostí Holman, jehož vyražená střela se dostala na kopačku Slunského. Ten však ze slibné vzdálenosti gól nedal.

Domácí pokračovali v aktivním pojetí hry, které po deseti minutách málem rezultovalo v druhý gól Sedláka. Ten však závaru před brankou nevyužil. V 66. minutě se osmělili také hosté, dělovku jednoho z hostujících hráčů však jistil Trbušek. Gól tak přišel zhruba po dvou minutách na druhé straně, kdy se k míči po Juráskově individuální akci a Holmanově střele opět dostal aktivní Martin Sedlák a překonal Pelána ve vzájemném minisouboji podruhé – 3:1.

Tentýž hráč čtvrthodinu před koncem zkompletoval hattrick a poslal domácí do tříbrankového vedení. Po tomto zásahu už se utkání spíše dohrávalo, čehož využil střídající Fabián Matula. Za hranicí vápna napřáhl a spektakulární ranou pod víko korunoval další vítězství Zbrojovky, tentokrát 5:1.

Brňané se v tabulce posunuli na čtvrtou příčku, na vedoucí béčko Jihlavy ztrácejí tři body.