Béčko zahájilo úspěšně, zvítězilo v Tasovicích 5:1

Béčko zahájilo úspěšně, zvítězilo v Tasovicích 5:1

T a s o v i c e - Béčko Zbrojovky vykročilo do divizních bojů ideálně - zvítězilo v Tasovicích 5:1. Na hřišti čtvrtého týmu loňské tabulky se dvakrát trefil Sedlák, zbylé góly přidali Matula, Holman a Kroutil.

Po opatrném úvodu se jako první prosadili Zbrojováci, když po vybídnutí Doubravského otevřel skóre utkání Fabián Matula. Za další dvě minuty nabíl Kroutil Martinu Sedlákovi a bylo to rázem o dva góly.

Domácí se mohli dostat na dostřel, exbrněnského Pavla Lapeše ale vychytal gólman Marek. Až v závěru poločasu se Tasovičtí dočkali snížení, souboj stejných aktérů tentokrát vyzněl lépe pro Lapeše.

Uklidnění do řad Zbrojovky vnesl po další Kroutilově asistenci Filip Holman, vzápětí se po faulu na Doubravského nařídil sudí penaltu a branky se tak dočkal i Miroslav Kroutil.

Poslední zásah přidal deset minut před koncem po Slunského nahrávce Martin Sedlák, Brňané si tak domů vezou výhru 5:1. V dalším utkání přivítají v neděli Lanžhot.

Trenér Dostálek: "Prvních dvacet minut bylo z naší strany rozpačitých, domácí nakopávali míče a nedokázali jsme se s tím vyrovnat, prohrávali jsme souboje. Pak jsme se díky dvěma krásným akcím zklidnili, naopak domácí začali být nervózní, rychlostně a kombinačně jsme byli silní. Po kontaktním gólu a nervózních pěti minutách druhé půle nás znovu uklidnil Holmanův gól a poté už jsme zápas kontrolovali. Vítězství se ovšem nerodilo lehce, soupeř měl minimálně tři další šance a kluci si v dobré atmosféře sáhli na dno sil. Je to na úvod hodně cenné vítězství a i hráči už teď vědí, že zápasy opravdu nebudou jednoduché a budou je stát hodně energie a sil."