Juniorka porazila Bohemians a končí na druhé příčce

Juniorka porazila Bohemians a končí na druhé příčce

B r n o - V posledním duelu nadstavby o titul přivítali junioři brněnské Zbrojovky na svém hřišti pražské Bohemians. Samotné zlato už ve hře nebylo, přesto se Brňané chtěli poprat se soupeřem o konečné druhé místo. To se jim nakonec podařilo, utkání po většinu průběhu dominovali a zvítězili 3:1.

Brno vstoupilo do posledního duelu sezóny skvěle a už ve třetí minutě se dostal do vedení. Filip Holman dostal přesný míč do šestnáctky, kde byl neobsazen a ve skluzu zakončil po zemi kolem brankáře k levé tyči – 1:0. Domácí v aktivitě pokračovali a další šanci měl nejprve Kříž, který ale z voleje přestřelil, a posléze Moučka, jenž v úniku místo střely ještě nahrával. Dobrou možnost měl znovu také Holman, další ranou po zemi ale tentokrát branku minul. První možnost hostů vybojoval v 18. minutě Nátr, ale toho vyběhnuvší Trbušek vychytal.

Po půlhodině hry zahrozili Brňané po rohovém kopu, kdy Vraštil hlavou vrátil míč do ohně opět na Holmana, ten ale z voleje branku přestřelil. Za další čtyři minuty se po pravém křídle rozběhl Kroutil, který byl na okraji šestnáctky jasně faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Dominik Kříž a prudkou ranou po zemi k pravé tyči se zapsal do listiny střelců – 2:0. Hosté po druhé inkasované brance ožili a domácí si vzadu museli dávat pozor. Několik šancí zablokovali a tu největší, kterou měl po rohovém kopu na zadní tyči volný Le Tuan, pokryl opět Trbušek.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a velmi rychle se dočkali snížení. Trbušek sice skvěle vyběhl a zlikvidoval prudký pokus Le Tuana k tyči, ale na dorážku Ismara Begiče do poloodkryté branky už nedosáhl – 2:1. Hosté rázem ožili a neustále se tlačili vpřed, ovšem obrana Brna odolávala. Z brejku naopak mohl Zbrojovce vrátit náskok Kroutil, který se zbavil obránce, ale z úhlu trefil jen brankáře Fialu. V další dobré akci domácích Holman hledal na zadní tyči Doubravského, tomu chyběly dva kroky, aby zakončil do prázdné branky. Na opačné straně po signálu z rohového kopu zakončil z těžkého úhlu na bližší tyč Václavík, ale Trbušek zasáhl levou nohou.

Hosté mohli neproměněných šancí litovat, protože domácí po protiútoku přidali třetí gól. Moučka parádním křížným pasem vyslal zprava vpřed Miroslava Kroutila, který se naznačením střely zbavil obránce a poté levačkou uklidil osamocen míč k tyči. Za tři minuty na něj v brejku mohl navázat Mach, jeho kličku ale brankář Fuala přečetl. Deset minut před koncem mohl snížit střídající Peričevič, sám ve vápně ale netrefil míč z první. Závěrečné možnosti navýšit náskok Brna mě střídající Slunský, ale nejprve před poloodkrytou brankou trefil jen boční síti a chvíli před koncem sám před brankářem střílel po zemi z první vedle.

Mrzet jej to ale nemuselo, Zbrojovka udržela vedení 3:1 a zakončila sezónu vítězství. Mladí Zbrojováci navíc skončili na druhém místě v nadstavbě, gratulujeme!