Penalta v závěru připravila juniory proti Mladé Boleslavi o bodový zisk

Penalta v závěru připravila juniory proti Mladé Boleslavi o bodový zisk

BRNO - Po nepovedeném úvodu prohrávali junioři Zbrojovky o půli s Mladou Boleslaví již 0:2, ve druhém poločase se ale obraz hry zcela převrátil a Brno po zvýšené aktivitě dokázalo góly Moučky a Zikla srovnat na 2:2. Obrat mohl dokonat z pokutového kopu Přichystal, nabídnutou šanci ale neproměnil a v poslední minutě přišel trest v podobě penalty na druhé straně, ze které vrátil hostům vedení Šimon. Ten ještě v nastaveném čase upravil skóre na konečných 2:4 pro hosty.

Hosté z Mladé Boleslavi se ujali vedení v zápase hned po dvou minutách, kdy levačkou zakroutil nechytatelný míč do šibenice David NOVÁK. I následující minuty se odehrávaly převážně na půli Brna a Honza Mrázek v domácí bráně musel vytasit několik středně těžkých zákroků. Pokračující tlak hostů nakonec vyústil v Moučkův faul na pronikajícího Nováka na hranici pokutového území a sudí Černoevič ukázal nekompromisně na penaltový puntík. Z něj ve 23. minutě vystřelil Petr MAREŠ do protipohybu Mrázka a vedení Středočechů bylo poměrně záhy již dvougólové.

Zbrojovka se snažila při zisku míče o rychlé kontry, ty se jí ale nedařilo dotáhnout až do zakončení. Hned první povedenější akce domácích znamenala míč v boleslavské síti, radost Brňanů ale byla kvůli zdviženému praporku pomezního zbytečná. V závěru první půle se obraz hry vyrovnal, blíže brance měli však znovu hosté, jejichž dva hlavičkové pokusy po rohových kopech skončily naštěstí pro Brno vedle.

Krátce po změně stran se Zbrojovce podařilo dostat míč za záda Mikulce podruhé, i v tomto případě ale gólovému zakončení předcházel ofsajd. Domácí každopádně ve druhé půli značně přidali na obrátkách a do třetice již byla jejich branka regulérní. Za vápnem se opřel do míče David MOUČKA a vymetl růžek Mikulcovy brány. Hned o tři minuty později, v 67. minutě, navíc Brňané dokázali skóre srovnat, když Martin ZIKL zůstal při centru zapomenutý na zadní tyči a dopravil míč do sítě hlavou.

V 77. minutě mohl být obrat dokonán. Jeden z mladoboleslavských obránců zahrál ve vápně rukou, nabídnutou možností pokutového kopu ale Kuba Přichystal pohrdnul, když jeho nedůrazný pokus k tyči Mikulec dokázal lapit. Zbrojovka se nadále snažila o vítěznou branku, místo ní ale přišel v závěru šok na druhé straně, kde rozhodčí odpískal i přes mohutné protesty domácích druhou penaltu pro hosty. Střídající Matěj ŠIMON se z puntíku nemýlil a vrátil Mladé Boleslavi ztracené vedení. Stejný hráč pak ještě v nastavení při snaze Brna o vyrovnání pečetil výhru hostí gólem na 2:4.