Vstup do sezony se vydařil - Zbrojovka zvítězila na Slovácku 1:0!

Vstup do sezony se vydařil - Zbrojovka zvítězila na Slovácku 1:0!

Skvělý úvod do utkání znamenal skvělý úvod do sezony. V páté minutě poslal obránce Pernica Zbrojovku do vedení a jak se ukázalo, šlo nakonec o vítěznou trefu. Brno mělo i další šance a po většinu zápasu kontrolovalo hru, to vše kvitoval s povděkem početný a skvěle fandící dav fanoušků.

Zbrojovka měla snový vstup do utkání – hned při prvním rohovém kopu v páté minutě se míč odrazil k Luďku Pernicovi a ten se stal prvním střelcem Brna v sezoně 2012/13. Míč se ještě otřel o jednoho z protihráčů a o tyčku.

Jako kdyby to předznamenalo ráz první půle – Brno hýřilo aktivitou, Zavadil rozděloval míče a vepředu neustále hrozil zejména démon Švancara. Ten nejprve mířil doprostřed branky, posléze mohl ve 25. minutě zvýšit na 2:0, ale Melichárek jeho střelu mezi nohy vyrazil na rohový kop. Obrana domácích zblokovala nadějný Šoljičův pokus, na plném stadionu byli v tu chvíli slyšet hlavně vynikající fanoušci hostí.

Zbrojovka působila jistě i směrem dozadu, s výjimkou nepřesné střely Trousila a centru Volešáka, na který nedosáhl Kuzma, toho soupeři mnoho nedovolila. Mezi tyče Doležala nemířil za prvních 45 minut jediný míč.

Na tento fakt reagoval domácí trenér Soukup střídáním, hru měl ve druhé půli oživit Trávník. Ovšem první možnost měli zase hosté, Švancara se snažil překvapit Melichárka, mířil bohužel mimo. Kapitán Brna neřekl poslední slovo, dostal se do dalších nadějných možností, nicméně Melichárek mu nepovolil změnu skóre.

Štěstí měl výtečně chytající domácí gólman při pokusu Falla, který byl zblokován a skončil vedle levé tyčky jeho svatyně. Na druhé straně Doležal tolik práce neměl, ani ve druhém poločase se Slovácko nedokázalo dostat do souvislejšího tlaku.

To platilo i pro samotný závěr utkání. S přibývajícím časem navíc stoupala nervozita domácích a Zbrojovka v poklidu kráčela za vysněnými body, nadále hnána skvělými fanoušky. Po závěrečném hvizdu se tak definitivně potvrdilo, že se Slováckem Brnu bodová pšenka opravdu kvete. Výkon týmu byl zároveň jedinečnou pozvánku na první domácí zápas proti Teplicím.

Video (ČT)

Kotel Zbrojovky a jeho podpora (supporters.cz)

Ohlasy trenérů

Petr Čuhel (Zbrojovka Brno): "Jsem rád, že jsme vyhráli. Pomohl nám k tomu gól, který jsme vstřelili v 5. minutě. Ale mrzí mě, že jsme nevyužili další šance. S výkonem jsem spokojený, ale byla tam spousta nepřesností, takže pořád je na čem pracovat."
Miroslav Soukup (1. FC Slovácko): "Bohužel letošní sezonu začínáme stejně jako tu loňskou. Na Brnu byla vidět taková ta euforie. Určitě jim pomohl ten první gól, ale místo toho, aby nás to nakoplo, tak jsme pokračovali ve špatném výkonu."
Trenér Čuhel: Zůstáváme na zemi
30.07.2012 | Redakce

Trenér Čuhel: Zůstáváme na zemi

Parádní výkon, tři body, chvála v médiích. Uplynulý víkend se Zbrojovce povedl nad očekávání....
Petr Švancara: Dokázal jsem si, že na první ligu ještě mám
29.07.2012 | Pavel Rosendorf

Petr Švancara: Dokázal jsem si, že na první ligu ještě...

Sobotní duel v Uherském Hradišti představoval pro Zbrojovku návrat do nejvyšší fotbalové soutěže....
Hrdina úvodního duelu Luděk Pernica po zápase pochválil fanoušky
28.07.2012 | Pavel Rosendorf

Hrdina úvodního duelu Luděk Pernica po zápase...

Dvaadvacetiletý Luděk Pernica se v sobotu na Slovácku postaral o jedinou branku zápasu a vylepšil...

Fotogalerie

Všechny fotografie