Zbrojovka porazila Slovan a obhájila prvenství v Tipsport lize!

Zbrojovka porazila Slovan a obhájila prvenství v Tipsport lize!

M a l t a - Tři branky během jedenácti minut - na to Slovan nenašel odpověď. Zbrojovka dokráčela s přehledem k obhajobě prvenství v zimní Tipsport lize, soupeře z Bratislavy porazila ve finále 3:0 a také podruhé tak na soustředění vybojovala vítězství.

Trenér Šustr učinil oproti minulému utkání několik změn, na trávník vyběhl poprvé po návratu do Zbrojovky Šumbera, od začátku hráli Ondřej Sukup, Michal Škoda či Petr Pavlík. Brňané se rozjížděli pozvolna, v úvodních minutách je v rozletu několikrát zastavil praporek pomezního.

Slovanisté měli v úvodu míč na kopačkách častěji, výraznější šanci si ale nevypracovali. Symbolický zlom ve vývoji utkání přinesla 19. minuta, kdy po akci Štepanovského se Sukupem pálil z voleje v dobré pozici Bariš. Bránu těsně minul, předznamenal tím ale narůstající tlak Zbrojovky.

Ta se ve 33. minutě dočkala úvodní branky. Přichystal si vyměnil míč se Škodou, pohrál si s obráncem a přes druhého přihrál rozběhnutému Šimonu Šumberovi, který bez rozmýšlení uklidil míč po pravé ruce gólmana. 1:0, Šumbera tedy oslavil návrat gólem.

A ještě do konce poločasu bylo pro Brno zase veseleji. Po Štepanovského centru sklepl Přichystal míč na Damiána Bariše a ten už si věděl rady. A za další dvě minuty si Eismann připravil parádní centr pro Petra Pavlíka, který důrazem přetlačil obránce a ve skluzu doslova dovezl míč do brány. Za malou chvilku první půle skončila.

Do druhého dějství naskočilo postupně sedm čerstvých hráčů a Zbrojovka s jistotou kráčela k výhře. Slovan dovedl zahrozit, ale většina střeleckých pokusů létala mimo tyče, Halouska včasným vyběhnutím hasil pokusy o přihrávky za obranu.

Na druhé straně několik nadějných brejků ztroskotalo ve finální fázi, jeden z povedených centrů lízl Pavlík hlavou mezi tyče. V samém závěru dostal míč po rohovém kopu opět do sítě Petr Pavlík, který byl při chuti; jeho gólovou rybičku ale sudí vyhodnotili jako ofsajd. Podle televizních záběrů šlo o regulérní gól, na výsledku ovšem tento verdikt nezměnil nic a Brno porazilo Slovan 3:0. Po roce tak opět vítězí v zimní Tipsport lize.

VIDEO: Sestřih utkání se Slovanem Bratislava (3:0)
22.01.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání se Slovanem Bratislava (3:0)

M a l t a - Čtvrtý den soustředění se nesl zejména ve znamení finále Tipsport ligy, které proti...
Zbrojovku dnes na Maltě čeká finále Tipsport ligy, od 13:30 vyzve bratislavský Slovan
21.01.2019 | Martin Lísal

Zbrojovku dnes na Maltě čeká finále Tipsport ligy, od...

M a l t a - Zimní soustředění se právě láme do druhé poloviny a na Zbrojovku dnes čeká jeden ze...
Šustr po Slovanu: Výhra je příjemná, ale máme před sebou daleko náročnější cíle
21.01.2019 | Martin Lísal

Šustr po Slovanu: Výhra je příjemná, ale máme před...

M a l t a - Druhá výhra, druhé čisté konto, navrch jako bonus triumf v zimní Tipsport lize....

Fotogalerie

Všechny fotografie