VIDEO: Zbrojovka si poradila s Táborskem a na Maltě postupuje do finále

VIDEO: Zbrojovka si poradila s Táborskem a na Maltě postupuje do finále

M a l t a - Fotbalisté Zbrojovky zvládli úvodní přípravný duel na soustředění, na stadionu Ta Qali porazili v semifinále Final Four Tipsport ligy Táborsko 2:0. První gól vstřelil Lukáš Vraštil, druhý přidal v závěru Michal Škoda.

Ve finálovém souboji čeká na Brňany Slovan Bratislava, který ve druhém semifinále přemohl Mladou Boleslav. Hrát se bude v pondělí ve 13:30, duel bude opět přenášet kanál Nova Sport.

Zbrojovka vstoupila do utkání aktivně a byla za to poměrně záhy odměněna. Mageru v šanci stihli fotbalisté Táborska ještě zastavit. Následný rohový kop, směřující do vápna, ale jemně přizvedl jeden z hráčů soupeře, Lukáš Vraštil rychle zareagoval, šel do souboje a v 10. minutě vstřelil úvodní branku.

Brňané nepolevili v aktivitě a soupeř se na dostřel Halousky příliš nedostával, šance měl spíš tým v červeném. Po rohovém kopu naskakovali na míč Krejčí s Magerou, prvního jmenovaného gólman vychytal. V dobré pozici se ocitl krátce poté Štepanovský a asi největší šanci první půle si v závěru připsal Bariš. Po ťukesu ve vápně ale bránu z hranice vápna přestřelil.

Do druhého dějství poslal trenér Šustr postupně sedm čerstvých hráčů. Hned na úvod zahrávali Brňané slibný přímý kop, Štepanovského střela skončila těsně vedle. Na výsledku v danou chvíli nic nezměnilo ani několik nadějných brejkových situací, v jedné z nich byl Štepanovského pokus zblokován obráncem.

V závěru hrozilo i Táborsko, které pár minut před koncem dostalo možnost zajímavé standardní situace. Střela z hranice šestnáctky ale skončila vedle a Brňané záhy přidali pojistku. Dan Jambor našel přesným centrem rozběhnutého Michala Škodu, který si v podobných situacích ví rady a s přehledem upravil na 2:0. Zbrojovka tak dokráčela do finále.

Trenér Šustr po utkání s Táborskem
A-tým
19.01.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání s Táborskem

M a l t a - Úvodní utkání na soustředění Zbrojovka výsledkově zvládla, Táborsko porazila 2:0 a...
VIDEO: Sestřih utkání s Táborskem (2:0)
19.01.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání s Táborskem (2:0)

M a l t a - Zbrojovka v prvním utkání na soustředění zvítězila, v semifinále Final Four porazila...

Fotogalerie

Všechny fotografie