Remízu se Sigmou zachránil v závěru Král

Remízu se Sigmou zachránil v závěru Král

Dva podobné góly určily výsledek přípravného utkání Zbrojovky se Sigmou Olomouc, které skončilo ve Slatinicích nerozhodně 1:1. Po jednobrankové výhře nad Znojmem a stejně těsné prohře na Slovensku se Zlatými Moravci se tentokrát Zbrojovka rozešla se svým soupeřem smírně, což je v případě úřadujícího vítěze domácího poháru solidní výsledek.

Nutno přiznat, že v prvním poločase měli Hanáci navrch. První větší náznak šance sice měl ve 13. minutě Halaška, který tečoval Švancarův centr těsně vedle, ovšem poté zahrozila Sigma. Po Heinzově trestném kopu nejprve hlavičkoval stoper Golban do břevna a vzápětí zakončoval téměř na vlas stejně i Doležal, který ještě na jaře střílel branky v brněnském dresu.

Po půlhodině hry měla slibnou příležitost i Zbrojovka, jenže Mezlík pokazil finální přihrávku v situaci tři na dva. Nakonec se ovšem radovali olomoučtí fotbalisté, když po Hubníkově centru nejprve brankář Doležal vyrazil hlavičku Heinze, jenže proti dorážce stejného hráče už neměl nárok. Brňané mohli brzy vyrovnat po další spolupráci útočníků Švancary s Halaškou, jenže druhý jmenovaný zakončoval z voleje vedle tyče.

Závěr prvního poločasu patřil Sigmě, když v 37. minutě musel Doležal vytáhnout parádní zákrok proti nádherné Heinzově střele z přímého kopu, která mířila přesně pod břevno. A o chvíli později měl další příležitost Doležal, jehož pokus hlavou skončil těsně nad brankou.

Zbrojovka o přestávce provedla několik změn a už soupeře do tolika šancí nepouštěla. Jenže bohužel si jich ani mnoho nepřipravila, takže druhý poločas přinesl mnohem méně vzruchu než první pětačtyřicetiminutovka. Když už se zdálo, že si Olomoučtí odvezou těsnou výhru, tak přišlo v samotném závěru vyrovnání po standardní situaci a následném závaru před brankou. Byla to podobná situace jako při první brance, jen tentokrát nedorážel stejný hráč. Po Pernicově hlavičce a Zlámalově zákroku se dostal k míči střídající Král a v dobré pozici nezaváhal.

Další přípravné utkání sehraje Zbrojovka ve středu, kdy se utká od 10.15 hod. v Zaječí s Baníkem Ostrava.