Juniorka zakončila nadstavbu remízou ve Zlíně a vyhlíží finále

Juniorka zakončila nadstavbu remízou ve Zlíně a vyhlíží finále

Z l í n - Junioři Zbrojovky zakončili nadstavbu remízou 1:1 na hřišti Zlína. O jediný gól se před pauzou postaral Miroslav Kroutil. Brňané obsadili v moravskoslezské části ligy třetí příčku, na jaře 2019 v pěti zápasech neprohráli a vyhlížejí finálové boje.

V sestavě Zbrojovky se objevili i tři hráči širšího kádru "áčka" - obránce Vraštil, záložník Sedlák a útočník Zikl. Zlínští zase nasadili zkušeného Železníka a v bráně se objevil Dostál.

Právě Železník otevřel po půlhodině hry skóre utkání, po centru z levé strany si ve vápně našel prostor a překonal Trbuška. Devatenáctiletý gólman nastoupil v sezóně ke druhému utkání (poprvé v základní sestavě), po této brance už ale bránu zavřel a neinkasoval.

Prosadili se naopak Brňané. V závěru půle zahrával Kroutil pokutový kop, Dostál jeho ránu sice vyrazil, na dorážku stejného hráče už ale byl krátký. Pro Kroutila šlo o sedmý gól v sezóně.

Ve druhém dějství měly šance rozhodnout oba týmy, domácí Sklenář v závěru viděl červenou kartu, když hasil nebezpečný kontr Brna. Krátkou přesilovku už ale Zbrojovka využít nestihla a ve Zlíně tak remizovala 1:1.

Nyní je před Zbrojováky desetičlenné finále, z moravskoszelské skupiny do něj postoupilo ještě Slovácko, Olomouc a Baník Ostrava. Z české části už má jistou účast ve finále Sparta, Mladá Boleslav, Liberec, Bohemians a Plzeň. O poslední postupovou pozici na dálku bojuje Příbram s Hradcem Králové.