Junioři v divoké přestřelce remizovali 5:5 s Olomoucí

Junioři v divoké přestřelce remizovali 5:5 s Olomoucí

B R N O - Očekávaný souboj dvou solidních defenziv se v TCM nakonec proměnil v přestřelku. Zbrojovka góly Macha, Zikla a Doubravského vedla 3:2 již o půli, když poté Doubravský svým druhým gólem spolu s Kroutilem zvýšili již na 5:2, vypadalo to, že Brno vystřídá Sigmu na 2. místě tabulky. Nezvládnutý závěr se třemi inkasovanými brankami ale nakonec znamená jen dělbu bodů za divokou remízu 5:5.

Souboj o druhé místo, ale také střetnutí dvou celků v dobré formě. Tak by se před zápasem dalo označit utkání 20. kola Juniorské ligy mezi Zbrojovkou a Sigmou. Olomouc do Brna přijela s vizitkou týmu, který ani v jednom z prvních třech jarních kol neinkasoval a natáhl tak sérii bez obdržené branky již na pět zápasů. Dvě jarní čistá konta na domácí půdě každopádně zapsali také junioři Zbrojovky...

Dlouhou sérii bez inkasované branky Olomoučtí v Brně příliš nenatáhli. Hned ve 3. minutě se po skrumáži ve vápně Sigmy dostal míč k Marku MACHOVI, jenž pohotovým zakončením otevřel gólový účet zápasu.

Olomouc mohla odpovědět v 10. minutě, ale střela Chytila z hranice vápna letěla jen přímo na Mrázka. Vyrovnání tak přišlo až o minutu později, kdy Ondřej ZMRZLÝ dostal v pokutovém území až příliš prostoru a ranou pod břevno nedal brněnskému gólmanovi šanci.

Netrvalo to dlouho a skóre se v TCM měnilo znovu. Poté co oba celky nejprve spálily po jedné šanci na každé straně, v 17. minutě vrátil Zbrojovce vedení Martin ZIKL po povedené narážece s Markem Machem. Ve 22. minutě mohl vedení navýšit Ondra Doubravský, který si na zadní tyči naběhl na přetažený centr. Jeho hlavičce ale ke smůle Brna chyběla razance.

Nenudil se však ani Mrázek v bráně Brna, který musel na zem po razantním pokusu Matouška. Po půlhodině hry bylo již ale znova vyrovnáno. Nikým nekrytý Mojmír CHYTIL si naběhl na zpětnou přihrávku a míč následně umístil mimo Mrázkův dosah - 2:2.

Oba celky chtěly ještě před pauzou strhnout vedení v divácky atraktivním poločase na svou stranu. Grögera v bráně ale nejprve zachránilo břevno a na druhé straně nebyl gól Sigmy uznán pro ofsajdové postavení. Když pět minut před koncem půle z úhlu těsně minul bránu Moučka, zdálo se, že první dějství skutečně skončí remízou. Poslední nebezpečná akce domácích ale přece jen skončila třetí brankou, když Ondra DOUBRAVSKÝ z bezprostřední blízkosti překonal Grögera potřetí.

Hlavní otázkou úvodu druhé půle tak bylo, zda se hostům podaří potřetí také vyrovnat. Zbrojovka ale tentokrát již nepustila Sigmu do vyloženější příležitosti, naopak Miroslav KROUTIL po úniku z pravé strany zvýšil na 4:2. Po hodině hry mohlo Brno udělat další důležitý krok na cestě k vítězství, ale jeden z hostujících obránců dokázal vykopnout míč z brankové čáry a udržet tak Sigmu ve hře. O další šanci připravil Zbrojovku rozhodčí, který v 63. minutě posoudil necitlivě faul Olomouce a neponecháním výhody připravil Zikla o příležitost zakončovat tváří v tvář Grögerovi.

Úvod závěrečné půlhodiny nicméně patřil Zbrojovce, která častěji držela míč na kopačkách a nepouštěla Olomouc na dostřel Mrázka. V 70. minutě si navíc Ondra DOUBRAVSKÝ naběhl na kolmici za obranu Sigmy, prvním dotekem skvěle přebral míč a druhým zvýšil již na 5:2 pro domácí.

Přestřelka ale pokračovala i nadále. O minutu později se druhé branky v utkání po Doubravském dočkal na druhé straně i další Ondřej na hřišti - Ondřej ZMRZLÝ vrátil přesnou ranou k tyči Sigmě naději. Čtvrthodinu před koncem se dalo tušit, že to ještě nebude vše. Kontaktní gól Olomouce na 5:4 navíc přišel hodně brzy, když v 76. minutě propálil střídající Vojtěch KAMAS vše co mu stálo v cestě a založil tak na drama v závěrečné desetiminutovce.

Sigma se nakonec kýženého vyrovnání skutečně dočkala. Zapomenutý Jakub MATOUŠEK si v 82. minutě naběhl na křížnou přihrávku a do odkryté brány srovnal na 5:5! Ve třetí minutě nastavení ještě Mrázek musel zlikvidovat samostatný nájezd Olomouce, skóre se ale už pojedenácté neměnilo a oba celky si tak rozdělily po bodu.