Zbrojovka v Ivančicích porazila Znojmo 1:0

Zbrojovka v Ivančicích porazila Znojmo 1:0

V sobotu 30. června nastoupila Zbrojovka v Ivančicích k prvnímu přátelskému utkání proti druholigovému Znojmu. Gólem Lukáše Michny vyhráli fotbalisté Zbrojovky. Utkání provázelo úmorné vedro.

Brněnští fotbalisté sehráli první utkání letní přípravy v Ivančicích, kde se střetli v náročných klimatických podmínkách se Znojmem, vedeným novým koučem Leošem Kalvodou. Ve zbrojováckém dresu se představilo celkem šest nových tváří - brankář Petr, obránce Hyčka, záložník Zavadil a útočníci Halaška, Jurdík a Kamerunec Ndjodo. Chyběl Kaufman, jenž má menší tréninkové manko po nemoci, a Glaser, který si přivodil na pátečním tréninku drobné zdravotní potíže.

Po většinu zápasu měla Zbrojovka mírnou územní převahu a vytvořila si více brankových příležitostí než soupeř. V prvním poločase to zkoušeli pokusy z dálky postupně R. Buchta, Ndjodo a Přerovský, nadějné byli i hlavičky Halašky a Ndjoda.

Do druhého poločasu trenér Čuhel poslal deset čerstvých mužů, jediný zůstal na hřišti záložník Lukáš Michna. A byl to právě on, kdo nakonec přesnou střelou levačkou k tyči z hranice šestnáctky rozhodl celý zápas. Další góly mohli přidat nebezpečně hlavičkující Šamánek a po něm Vávra, který se blýskl pěknou individuální akcí, ale skóre se už neměnilo.

"Do zápasu jsme šli po velkých tréninkových dávkách, takže bych se nechtěl pouštět do nějakého podrobného hodnocení. Chtěli jsme hráče vidět právě po velké zátěži a myslím si, že dělali co mohli. Velkou fotbalovou kvalitu jsme ale nemohli očekávat. Z nových hráčů se předvedl slušně hlavně Pavel Zavadil, který měl dobré momenty, ale ani ostatní nezklamali. Co se týče Kamerunce Ndjoda, tak nemůžu říct, že by odehrál špatný zápas, ale asi bychom v tuto chvíli potřebovali ještě o něco kvalitnější útočníka. Budeme ještě řešit, jestli ho vezmeme i do Zlatých Moravců, kde hrajeme další zápas v úterý," uvedl trenér Petr Čuhel.