Rekordní návštěva v Rosicích viděla postup Zbrojovky

Rekordní návštěva v Rosicích viděla postup Zbrojovky

R O S I C E - Ve druhém kole MOL CUPu hostil divizní Slovan Rosice druholigovou Zbrojovku Brno. Brňanům se vyvedla první půle, ve které dokázali vstřelit dvě branky a vytvořili si nespočet dalších šancí. Ve druhé půli měla Zbrojovka hru pod kontrolou a zaslouženě postupuje do druhého kola.

Druhé kolo MOL CUPu svedlo brněnskou Zbrojovku na hřiště Rosic. Po bohatém doprovodném programu, který probíhal od tří hodin odpoledne, začalo utkání přesně v 17 hodin. Trenér Šustr nasadil do hry silnou sestavu s Melichárkem v bráně a Magerou na hrotu útoku. V sestavě Rosic se objevila řada hráčů, kteří prošli Zbrojovkou.

Favorit vstoupil do utkání aktivně a svůj tlak dokázal poměrně rychle využít. Lukáš Kryštůfek vyslal ze své kopačky přízemní míč do pokutového území. Na malém vápně se k pokusu brněnského stopera dostal druhý brněnský stoper Petr Pavlík a jeho teč rozvlnila síť v domácí brance - 0:1. Netrvalo to dlouho a Brno mohlo vést o dvě branky. Rohový kop brněnského Bartolomea přistál na hlavě agilního Pavlíka, jenž těsně přestřelil Zádrapovu branku. Zádrapa se musel činit i o několik okamžiků později, kdy si vzal míč do své moci Robert Bartolomeu a ostrou ranou protáhl gólmana Rosic.

Bartolomeu byl klíčovou postavou ve hře Brna i nadále. V devatenácté minutě se ujal míče na levé straně a jeho centr si do vlastní sítě srazil brněnský rodák a obránce Rosic Tadeáš Zezula - 0:2. Brno mělo rázem nakročeno k postupu do dalšího kola. Před koncem poločasu mohla vést Zbrojovka o tři branky, ale Eismannův centr a následná dělovka Bariše si nenašla cestu do branky. Těsně před poločasovou přestávkou měla Zbrojovka na mále. Centr z křídla přistál na hlavě Prakse, jenž svým pokusem hlavou orazítkoval břevno.

Krátce po přestávce mohl snížit Kršák, jenž se dostal do akce po pasu od Nováka. Kršákův pěkný pokus sice Melichárka vylekal, ale cestu do branky si nenašel. Domácí si dokázali místy vytvořit na Melichárkovu klec tlak, ale na zkušeného brankáře si přijít nedokázali. Nejblíže byl brance v 69. minutě Novák. Rosický fotbalista dostal míč před Melichárka a jemným přizvednutím balónu se snažil připraveného gólmana Brna překonat. Veterán strážící svatyni Flinty si však poradil a špičkami prstů dokázal míč vytěsnit mimo.

Obratem mohl přidat třetí branku hostí Bartolomeu, jenž vypálil zpoza pokutového území, ale jeho pokus Zádrapa vyrazil mimo branku. Bleskurychlý protiútok pak zakončoval Sedlák nepovedeným lobem.

V závěru duelu se do šance dostal domácí Černý, jenž donutil Melichárka k výtečnému zákroku, kterým udržel čisté konto. Z pohledu Zbrojovky mohl navyšovat vedení v devadesáté minutě mladík Kříž, ale na Zádrapu si nepřišel. Zbrojovka tak dokázala ve druhém kole MOL Cupu vyřadit nedaleké Rosice a postupuje dál.

Trenér Šustr po utkání v Rosicích
05.09.2018 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Trenér Šustr po utkání v Rosicích

B r n o - Výsledek jako přes kopírák - také ve druhém pohárovém utkání zvítězila Zbrojovka na...
MOL Cup pokračuje, Zbrojovka míří do Rosic
04.09.2018 | Martin Lísal

MOL Cup pokračuje, Zbrojovka míří do Rosic

B r n o - V reprezentační přestávce nečeká Zbrojováky jen tvrdý trénink - ve středu 5. září se...

Fotogalerie

Všechny fotografie