JUNIORKA: Vyrovnaná bitva neměla vítěze, Zbrojovka - Olomouc 2:2

JUNIORKA: Vyrovnaná bitva neměla vítěze, Zbrojovka - Olomouc 2:2

B r n o - Vyrovnaná bitva, spousta šancí a dvakrát umazaný náskok soupeře. Takový byl poslendí duel základní části moravskoslezské skupiny Juniorské ligy, v němž Zbrojovka remizovala s Olomoucí 3:3. Brňané zůstávají v tabulce třetí.

V dresu Zbrojovky se z širšího kádru "áčka" objevili Šural, Gáč, Jambor a gólman Halouska. Sigma postavila výrazně zkušenější sestavu, duel byl nicméně po většinu doby nesmírně bojovný a vyrovnaný.

Brňané v úvodu více drželi míč, nadějné akce se jim ale nepovedlo dotáhnout a když už zahrozila Sigma, byla z toho po Halouskově nedovoleném zákroku penalta. K té se postavil Yunis, Halouska sice směr střely vystihl a po míči se natahoval, v cestě do sítě mu ale nezabránil. 0:1.

Zbrojovka zvýšila obrátky a za čtyři minuty srovnala. Nejprve Šural po rohovém kopu bránu přestřelil, následně ale Jamborovu průnikovou přihrávku zužitkoval v šestnáctce nekompromisně David Moučka a bylo to 1:1. Přes několik zajímavých možností se už skóre do pauzy neměnilo.

Po změně stran se scénář opakoval. Vyrovnaný průběh duelu zlomil ve prospěch Sigmy Manzia, když se dokázal prosadit přes obránce na přední tyči. Za pár minut rozehrávali hosté roh, Halouska se ale míče zmocnil a rychle jej poslal vpřed. Přes Jambora se jej ujal Pachlopník, prošel přes půl hřiště, následoval skvělý Hykšův centr a neméně povedená rybička Dana Jambora - 2:2! Od exekuce olomouckého rohu uplynula sotva půlminuta a nádherná fotbalová akce přinesla srovnání.

V samém závěru pak Reichla zachránilo po Holmanově střele břevno, další šanci Brňané nevyužili doslova v posledních vteřinách, kdy Kroutil po Hykšově centru nezasáhl míč. Duel tak dospěl k remíze. Brňané jsou po základní části třetí s šestibodovým náskokem na nepostupovou pátou příčku, o víkendu jim začíná sedmikolová nadstavba.

Juniorka hostí v posledním utkání základní části Sigmu Olomouc
05.11.2018 | Martin Lísal

Juniorka hostí v posledním utkání základní části Sigmu...

B r n o - Junioři Zbrojovky dnes zakončí první část své soutěže - od 14:30 hostí Sigmu Olomouc....