Tlak ve druhé půli nestačil, junioři ve Zbýšově prohráli se Zlínem

Tlak ve druhé půli nestačil, junioři ve Zbýšově prohráli se Zlínem

Z B Ý Š O V - Junioři v rámci čtvrtého kola soutěže přivítali v azylu ve Zbýšově Zlín. Ševci se ujali vedení z penalty, na tu však již za dvě minuty odpověděl - také ze značky pokutového kopu - Kroutil. Ještě v první půli si ševci vzali vedení zpět, ve druhé půli přestáli tlak i tutovky Brna, a v závěru přidali definitivní pojistku. Jihomoravané tak poprvé v sezóně nebodovali.

Duel, který se odehrál na fotbalovém stadionu ve Zbýšově, začal opatrně z obou stran. Domácí byli více na míči, aktivní byl zejména Kroutil. První šanci však měli hosté, kteří se dostali do brejku, ovšem přihrávku před úplně prázdnou branku obrana Brna skvěle zastavila.

Změny skóre se diváci dočkali krátce před uplynutím půlhodiny hry, kdy Zlínští vybojovali penaltu. K té se postavil Tomáš Masař a ranou k tyči překonal Mrázka. Už za dvě minuty se však do vápna prodral Holman, byl faulován, a také Zbrojovka zahrávala penaltu. Té se chopil Miroslav Kroutil a prudkou ranou srovnal na 1:1.

Do konce poločasu se hrálo vyrovnaně, přesto se hosté znovu vrátili do vedení. Ve 42. minutě zahrávali přímý kop ze slibné pozice, k němuž se postavil opět Tomáš Masař a prudkou ranou kolem zdi k tyči zamířil přesně.

Do druhé půle vstoupili aktivněji opět domácí, a to s touhou vyrovnat. Po hodině hry mohl srovnat Holman, který si zaběhl za obranu, ale jeho přízemní pokus šel těsně vedle. Gólman Šiška v brance hostů držel svůj celek, v krátkém sledu vytáhl další dva skvělé zákroky.

Hosté tlaku odolávali i v závěru, kdy po sérii rohových kopů vykopli míč z brankové čáry, a Šiška výborně pokryl hlavičku nabíhajícího Kroutila. Šest minut před koncem se navíc zrodil brejk hostů, při němž zakončil přesně bodlem Vilém Gettner, který uzavřel skóre na konečných 3:1 pro hosty. Junioři tak poprvé v sezóně vyšli naprázdno.

Trenér Dostálek: "V utkání jsme měli dost šancí na to, abychom jej dokázali minimálně zremizovat. Proti nám stál zatím nejlepší soupeř, oba mančafty si byly dost podobné, přičemž Zlín byl o trošku starší, tím pádem i silnější a právě tenhle faktor možná rozhodl. Zápas to z naší strany nebyl špatný, ale nedali jsme góly a na lepší výsledek jsme tak nemohli pomýšlet."