Zbrojovka si poradila s Pardubicemi a poskočila na barážové příčky

Zbrojovka si poradila s Pardubicemi a poskočila na barážové příčky

B R N O - Fotbalisté Zbrojovky dokázali zdolat dalšího soupeře, v duelu tabulkových souputníků porazili Pardubice 3:1. V první půli se prosadili Škoda s Krejčím, pojistku přidal Růsek a Brňané se poprvé v sezóně vyšvihli na třetí pozici v tabulce.

Trenér Šustr udělal před zápasem s Pardubicemi několik změn. Na pravém kraji obrany se místo vykartovaného Sukupa poprvé v sezóně představil Juraj Kotula, na stoperu se objevil Lukáš Vraštil a Růskovo místo v záloze obsadil Ladislav Krejčí.

Zbrojovka měla nadějný vstup do zápasu, hned ve druhé minutě zahrávala nebezpečný přímý kop. K jeho exekuci se postavil Damián Bariš, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Domácí se tlačili do šancí a dočkali se v šestnácté minutě. Peter Štepanovský se prodral mezi hostující obranou, poslal míč do pravé strany na Michala Škodu a ten svou střelou do protipohybu Letáčka poslal Zbrojovku do vedení - 1:0.

O čtyři minuty později se Zbrojovka radovala znovu, ale branka Magery nemohla být uznána, protože se jednalo o ofsajd. Brno v utkání jasně dominovalo a nepouštělo Pardubice na vlastní polovinu. O několik okamžiků později se do vápna snesl centr Šumbery, v následném závaru se k němu dostal Magera, ale Letáčka nepropálil. Ve dvaatřicáté minutě se dostal znovu míč do sítě Pardubic, ale podobně jako v předchozím případě nebyla branka uznána. Tentokrát pro útočný faul.

Pak přišel náhlý úder a v šestatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Z ničeho nic se na pravé straně dostal k míči Daniel Kovář. Prošel podél brankové čáry a překvapil Halousku střelou na bližší tyč - 1:1. Nutno však říct, že inkasované brance s největší pravděpodobností předcházel faul na Krejčího, který nebyl odpískán.

Zbrojovka se naštěstí z inkasované branky rychle oklepala a vedení jí mohl vrátit Štepanovský, který se tři minuty před pauzou dral do šance. Letáčka překonat nedokázal, vybojoval ovšem rohový kop. Ten rozehrál Šumbera nakrátko na Eismanna, jehož centr neomylně našel hlavu Ladislava Krejčího a bylo to 2:1. Více se v první části nestalo a “Flinta” vedla 2:1.

Z kraje druhého poločasu dokázaly zahrozit Pardubice, ale pokus Kováře letěl jen do míst, kde stál brankář Halouska. Ve čtyřiapadesáté minutě se do první větší šance druhé části dostala Zbrojovka. Šimon Šumbera vybojoval přímý kop z dvaadvaceti metrů od brány. Následné zahrání si vzal na starost Lukáš Magera, rozhodl se pro zakončení ke vzdálenější tyči a nutno říct, že to nebylo špatné řešení, neboť Letáček musel svou branku hájit tygřím skokem k tyči. To se mu nakonec povedlo a šanci Brna zlikvidoval.

Na druhé straně mohl odpovědět Kovář, ale jeho pokus dopadl o hodně hůře, než Magerův a Halouska nemusel řešit žádnou komplikovanou situaci u své branky. Obrana Brna se musela ve druhé části vypořádávat s častějším nebezpečím než v první půli. Po jedné z šancí se dostal k hlavičce Tischler, ale jeho pokus mířil mimo a následná dorážka jednoho ze spoluhráčů již byla z ofsajdu.

V 67. minutě se obranou Pardubic prokličkoval Štepanovský až do vápna, kde se snažil vykoledovat penaltu, což se u sudího Klímy nesetkalo s pochopením. Mrzet to však brněnského středpoloře nemuselo. Hned o minutu později se do jasné šance prodral Antonín Růsek a přesnou střelou na vzdálenější tyč upravil na 3:1 pro Zbrojovku.

Závěrečných dvacet minut si již “Flinta” zkušeně pohlídala, jediným nebezpečnějším ohrožením Halousky byl přetažený centr Tomla, ale i s tímto nebezpečím si brněnská jednička poradila a míč vytěsnila mimo branku. Brňané mohli několikrát vedení pojistit, čtvrtou branku sice nepřidali, ale to byla jen drobná kaňka na kráse středečního večera.

Zbrojovka tak utkání se svým tabulkovým sousedem zvládla s přehledem a díky zaváhání celků před ní se v tabulce posunuje o dvě místa na kýženou třetí pozici, která zaručuje baráž. Tu bude hájit v neděli na hřišti Varnsdorfu, který má aktuálně o bod méně.

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Pardubicemi (3:1)
19.04.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Pardubicemi (3:1)

B r n o - Prohlédněte si sestřih utkání, v němž Zbrojovka porazila Pardubice 3:1 a poskočila na...
VIDEO: Musíme být pořád ostražití, nabádá střelec Růsek
18.04.2019 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Musíme být pořád ostražití, nabádá střelec...

B r n o - Přišel, vstřelil gól a zvítězil. Slavný citát po drobné úpravě skvěle vystihuje působení...
VIDEO: Trenér Šustr po vítězném utkání s Pardubicemi
17.04.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Šustr po vítězném utkání s Pardubicemi

B r n o - Kvalitní výkon, tři vstřelené branky, výhra a nadšení diváci. A jako bonus posun na třetí...

Fotogalerie

Všechny fotografie