Štepanovský hrdinou! Oslabená Zbrojovka v závěru vyválčila výhru v Chrudimi

Štepanovský hrdinou! Oslabená Zbrojovka v závěru vyválčila výhru v Chrudimi

CH R U D I M - Inkasovali jako první, dohrávali o deseti. I přes tyto rány fotbalového osudu se Zbrojováci na úvod jara dočkali výhry - na hřišti Chrudimi zařídil vydřený obrat Peter Štepanovský. Jeho druhý a vítězný gól padl v samém závěru utkání.

Trenér Šustr vsadil od začátku na dvě nové tváře v kádru, příležitost dostali Šumbera s Přichystalem. Zbrojovka si vypracovala první šanci zápasu, ve které Krejčí hlavičkoval po rohu pouze nad bránu. Úvodní aktivita hostí nicméně k ničemu nevedla, naopak udeřilo na druhé straně. Obrana Brna za sebou nechala Daniela VAŠULÍNA a Halouska už situaci na hraně ofsajdu nedokázal zachránit.

Zbrojovka byla i nadále aktivnější, střela Štepanovského i hlavička Magery však mohly nechat Mrázka v bráně Chrudimi klidným. Vyrovnání tak přišlo až před pauzou. Pohlednou gólovou akci založil Krejčí, Šumbera si vyměnil míč s Přichystalem a následně poslal přízemní centr do vápna. Tam už si udělal prostor rozběhnutý Peter ŠTEPANOVSKÝ a míč pohotově uklidil do sítě.

Brno zahájilo náporem i druhé dějství, v 51. minutě však po druhé žluté kartě v krátkém časovém sledu musel hřiště opustit Kuba Přichystal a Zbrojovku tak čekalo dlouhé oslabení. Hostům trvalo zhruba deset minut, než se dokázali přeorientovat na hru v deseti, poté ale již Zbrojovka pokračovala v aktivitě a vytvářela si další šance. Patrně tu největší spálil v 63. minutě Růsek, který z ideální pozice pouze nechal vyniknout Mrázka.

Když se již zdálo, že utkání směřuje do remízového konce, v obraně domácích došlo k obřímu nedorozumění, po kterém Růsek naservíroval míč Peteru ŠTEPANOVSKÉMU před prázdnou bránu a Zbrojovka šla dvě minuty před koncem do vedení! Poté ještě Brno muselo přestát šanci Kopeckého, víc se ale v Chrudimi nestalo a Zbrojovka tak i přes strastiplný průběh utkání zahájila jaro důležitou venkovní výhrou.

VIDEO: Prohlédněte si sestřih vítězného utkání v Chrudimi!
04.03.2019 | Martin Lísal. FOTO: Karel Dvořák.

VIDEO: Prohlédněte si sestřih vítězného utkání v...

B r n o - Zbrojováky v sobotu nezlomil ani inkasovaný gól, ani vyloučení. Utkání v Chrudimi...
Štepanovský po Chrudimi: Stále jsme věřili a hráli na výhru, za to jsme byli odměněni
03.03.2019 | Martin Lísal

Štepanovský po Chrudimi: Stále jsme věřili a hráli na...

B r n o – Peter Štepanovský najel v podzimním utkání s Vítkovicemi na slušnou střeleckou vlnu. Ve...
Trenér Šustr po výhře v Chrudimi
02.03.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po výhře v Chrudimi

C h r u d i m - Trenér Šustr před utkáním v Chrudimi deklaroval, že to bude boj se vším všudy a...