Zbrojovka ve Vlašimi musela dohánět dvoubrankovou ztrátu. Nakonec veze domů bod

Zbrojovka ve Vlašimi musela dohánět dvoubrankovou ztrátu. Nakonec veze domů bod

V L A Š I M - S odhodláním napravit nepříznivý vstup do soutěže nastoupili hráči Zbrojovky ke svému druhému soutěžnímu utkání na hřišti Vlašimi. Přes herní převahu Brna, které hrozilo především ze standardních situací, vyšel první poločas lépe domácím díky brance Fotra. Když v 74. minutě navýšil vedení Vlašimi tečovanou ranou Selemani, nevypadalo to s Brnem dobře. Po vlastní brance Plechatého a proměnené penaltě Magery však Zbrojovka dokázala rychle srovnat a připisuje tak do tabulky alespoň první bod za konečnou remízu 2:2.

Po nepovedeném úvodním představení nastoupila Zbrojovka do venkovního zápasu ve Vlašimi se čtyřmi změnami v sestavě. Do první šance se však nachomýtl jediný střelec ze zápasu s Jihlavou, Lukáš Magera. Jeho hlavička ze sedmé minuty ale mezi tři tyče nemířila. I přes počáteční aktivitu Brna to byli hosté, kdo poprvé udeřil. Laciná ztráta na polovině hřiště znamenala rychlý brejk Hadaščoka, po jehož přihrávce zakončoval již do prázdné brány Oskar FOTR.

Největší útočnou hrozbu pro domácí představoval i nadále Lukáš Magera. Ten se ve 24. minutě zkoušel prosadit z přímého kopu, kterému však chyběla větší přesnost. Ještě blíže k vyrovnání měl o chvíli později Zikl, když po nejistém výběhu gólmana Le Gianga zachránil situaci až na brankové čáře jeden z obránců Vlašimi. I další přímý kop Brna poté znamenal nebezpečí. Tentokrát vyzkoušel pozornost brankáře Bartolomeu a Le Giang musel rychle na zem. Vytrvalá aktivita Zbrojovky tak do poločasové pauzy vyrovnání nepřinesla.

V úvodu druhé půle zasypalo Brno domácí obranu řadou centrů, dobře fungující defenzíva hostí ale nepustila hostující hráče do kloudného zakončení. Poté co domácí přestáli největší tlak se také oni začali osmělovat. Hlavička Krejčíka nebyla Zbrojovce dostatečným varováním a v 74. minutě po tečované ráně Ahingu SELEMANIHO míč smolně skončil ve zbrojovácké bráně podruhé.

Druhý direkt Zbrojovku nepoložil a snížení na rozdíl jedné branky přišlo téměř okamžitě. Další ze série centrů tentokrát bránící hráč Vlašimi odehrál tak nešťastně, že trefil pouze svého spoluhráče Dominika PLECHATÉHO, od nějž se míč odrazil za Le Giangova záda.

Snížení stavu nebylo ze strany Brna vše. Zbrojovce zbývalo patnáct minut na vyrovnání, to ale nakonec přišlo ještě mnohem rychleji. V 79. minutě si po faulu na Lutonského postavil míč na penaltový puntík Lukáš MAGERA a ranou pod břevno nedal Le Giangovi šanci. Dva údery v rozmezí čtyř minut tak znamenaly před závěrečnou desetiminutovkou srovnání stavu na 2:2. V samém závěru ještě visela ve vzduchu další penalta, zákrok na Bartolomeua ale tentokrát rozhodčí nevyhodnotil jako nedovolený a duel tak dospěl k remíze.