Bazeljukův dvojitý úder pokazil Austrii Vídeň generálku!

Bazeljukův dvojitý úder pokazil Austrii Vídeň generálku!

V í d e ň - Osmý zápas, osmá výhra. A první zahraniční! Zbrojováci se také na hřišti Austrie Vídeň představili bez bázně a hany. A zatímco obrana udržela čisté konto, vpředu dvakrát udeřil ruský střelec Bazeljuk a trefil tak Zbrojovce cenný skalp!

Zbrojovka nastoupila do utkání v takřka ideální zimní sestavě, pro domácí celek zápas znamenal generálku na ligu a derby s Rapidem. Na hrotu brněnského útoku se objevil Bazeljuk a sedm minut po úvodním hvizdu se dočkal premiérové brněnské branky, gólový míč mu na hlavu posadil Ondra Sukup.

Ve 20. minutě mohl přidat další gól, tentokrát mu ale radost překazil Hadžikić a neujala se ani dorážka. Austria mohla záhy odpovědět, Sarkariův pokus nicméně Melichárek kryl a hlavička Stronatiho skončila mimo.

Zatímco Austria nasadila do druhé půle odlišnou sestavu, kádr Zbrojovky zůstal bez změny. Měnilo se ovšem skóre. Příkladně napadající Pilík vybojoval míč pro Bazeljuka a ten už měl snadnou pozici - 0:2.

Pak už měl šance spíše domácí celek, který byl po změně stran rozhodně nebezpečnější, než v první pětačtyřicetiminutovce. V 70. minutě kouč Pivarník vystřídal Bazeljuka, na hřiště šel místo něj Sedlák. Na hrot útoku se v závěru posunul Juhar.

I přes šance domácích se už skóre neměnilo, Melichárek svou bránu opět "zavřel", poslední zákrok si symbolicky schoval na závěrečné vteřiny a Zbrojovka tak vyhrála poosmé za sebou.

Zbrojovka míří do Vídně, ve 14:30 se utká s Austrií
30.01.2018 | Martin Lísal

Zbrojovka míří do Vídně, ve 14:30 se utká s Austrií

B r n o - Dvakrát během dvou dní zamíří Zbrojováci do rakouské metropole. Ještě před zítřejším...
Trenér Pivarník po utkání ve Vídni
30.01.2018 | Martin Lísal

Trenér Pivarník po utkání ve Vídni

V í d e ň - Fotbalisté Zbrojovky si dnes zaknihovali osmou zimní výhru, zřejmě doposud nejcennější....