Juniorka doma opět uspěla, pražskou Spartu porazila 1:0

Juniorka doma opět uspěla, pražskou Spartu porazila 1:0

Zbrojovka nadále kraluje Juniorské lize. V 15. kole doma porazila Spartu Praha 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral v 83. minutě výstavní ránou z přímého kopu Lukáš Matyska.

Brňané, coby vedoucí celek soutěže, nastupovali do utkání se Spartou v roli favorita. Této úlohy se v úvodu zápasu zhostili velmi dobře. V první desetiminutovce nejdříve zahrozil Traore a chvíli po něm také Přerovský, po jehož střele někteří fanoušci již zvedali ruce nad hlavu - míč však rozvlnil pouze boční síť.

Zbrojovka soupeře svírala, ale nedokázala svou převahu přetavit v gól. O to překvapivější byl ojedinělý průnik Karafiáta ze 20. minuty, po kterém se míč dostal až k Sýkorovi, který nechal poprvé vyniknout skvělého Vlastimila Veselého.

Hra se postupem času vyrovnávala, přesto mohli jít domácí před přestávkou do vedení, jenže to by musel kapitán Stehlík zamířit přesněji. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhě dějství nabídlo urputný boj ve sředu pole. Hráči se jen horko těžko dostávali do šestnáctky soupeře, často proto volili zejména zakončení ze střední a větší vzdálenosti. Neujal se však ani pokus hostujícího Karafiáta, ani ostrý projektil Stehlíka. Vše tak rozhodla až 83. minuta, kdy zahrávala brněnská juniorka přímý volný kop, ke kterému se postavil vyhlášený šutér Lukáš Matyska a parádní ránou do šibenice rozhodl o tom, že tři body zůstanou doma.

Branka Lukáše Matysky: