Zbrojovka plzeňskou sérii nezastavila a vrací se bez bodu

Zbrojovka plzeňskou sérii nezastavila a vrací se bez bodu

P l z e ň - Trenéra Romana Pivarníka čekal po úvodní ligové výhře se Slováckem pikantní zápas. V Plzni se totiž postavil proti týmu, který ještě minulou sezonu trénoval. Návrat na západ Čech pro něj ovšem úspěšný nebyl. Plzeň díky dobře zvládnutému závěru první půle vyhrála i jedenáctý ligový zápas, Zbrojovka naopak zůstává jen o skóre před poslední Jihlavou.

Sestava doznala po úspěšné premiéře trenéra Pivarníka v utkání ze Slováckem pouze dvě vynucené změny. Hrát nemohl kvůli vzájemné dohodě klubů Kratochvíl, hostující právě z Viktorie. Trest za žluté karty si pak odpykával Jan Polák. Tyto dva hráče nahradili v základní jedenáctce Zbrojovky Sedlák a Pilík.

Týmy se otrkaly poměrně rychle a již po několika minutách hry došlo k prvním zakončením na obou stranách. Za domácí však Hejda hlavičkoval po rohu nepřesně, za Brno se pak dvakrát pokusil zaskočit Kozáčika ranou z dálky Michal Škoda. První střelu brněnského hráče zkrotil plzeňský gólman, druhá skončila těsně vedle. Po šestnácti minutách hry už se většina fanoušků v Doosan Areně radovala, nevydrželo jí to ovšem dlouho. Gól Krmenčíka po rohovém kopu totiž nebyl uznán pro ofsajd. Hra se v následujících minutách trochu uklidnila, po necelé půlhodině od úvodního hvizdu se však přece jen prosadili Plzeňští. Kopic našel kolmou přihrávkou Krmenčíka, jenž po zaváhání Kijanskase udělal vyběhnuvšímu Melichárkovi kličku a neměl problém trefit odkrytou část brněnské brány.

Viktoria byla po vstřelené brance na koni a pokračovala v aktivitě. Rána Martina Zemana o pět minut později skončila mimo, o malou chvíli později pak měl plné ruce práce Dušan Melichárek. Ten nejprve vyrazil Hořavovu povedenou ránu před sebe, aby si o okamžik později poradil i s dorážkou Koláře. Ve 42. minutě už se ale skóre měnilo podruhé. Vysoký míč sklepl v hostující šestnáctce Krmenčík a Hořava tentokrát nedal Melichárkovi žádnou šanci, čímž zdvojnásobil plzeňské vedení. Ani to ale nebylo pro první poločas ze strany Plzně vše. V další šanci sice hlavou neuspěl Kolář, který z malého vápna poslal míč jen nad bránu, v poslední minutě před pauzou však po rychlé kombinaci vsítil třetí gól svého týmu Jan Kopic. Po prvním poločase tedy bylo jasné, kdo má vykročeno za třemi body, Plzeň vedla již 3:0.

Ve druhém poločase uplynulo jen něco málo přes půl minuty a Brno mohlo snížit soupeřův náskok. Špatnou rozehrávku Kozáčika zachytil na hranici vápna Juhar, slovenský gólman ovšem svoji chybu napravil a ránu brněnského záložníka vyrazil na roh. O další zajímavý pokus se postaral aktivní Tomáš Pilík, jenž zkusil štěstí z nějakých 25 metrů, i tentokrát ovšem byl gólman Viktorie pozorný. I ve druhém poločase platilo, že se hra postupem času uklidnila. Další zakončení si sice připsal Martin Juhar, s jeho přízemní ranou si ale Kozáčik poradil bez větších problémů. V poslední dvacetiminutovce se na hřiště dostal i exbrněnský útočník Jakub Řezníček. Ten mohl v 80. minutě dokonce skórovat, když si naběhl na kolmý Kolářův pas, v zakončení už však přesný nebyl. Stejný hráč se dostal do slibné pozice i pár minut před koncem, svou hlavičkou ovšem znovu minul. Poslední šanci zápasu pak měli opět domácí. Jelikož ale Melichárek skvělým zákrokem vyrazil ránu Kopice z hranice vápna, bylo rozhodnuto o tom, že skóre zůstalo na stavu 3:0.

Roman Pivarník: Chtěli jsme Plzeň potrápit víc
22.10.2017 | Martin Lísal

Roman Pivarník: Chtěli jsme Plzeň potrápit víc

B r n o - Trenér Pivarník si v koutku duše návrat na plzeňský stadion asi představoval jinak....
Zbrojovka se v 11. kole představí na hřišti vedoucí Plzně
19.10.2017 | Martin Lísal

Zbrojovka se v 11. kole představí na hřišti vedoucí...

B r n o - Na Zbrojovku čeká o víkendu velká výzva - představí se v Plzni. Utkání na hřišti...

Fotogalerie

Všechny fotografie