Zlepšený výkon ve druhé půli body nepřinesl, Zbrojovka podlehla Liberci

Zlepšený výkon ve druhé půli body nepřinesl, Zbrojovka podlehla Liberci

B R N O - V utkání sedmého kola HET ligy se utkala domácí Zbrojovka s hostujícím Slovanem Liberec. Hosté šli v první půli do vedení, zlepšení po změně stran vyústilo ve Fortesův vyrovnávací gól. Další šance ale brankou neskončila, naopak Potočný byl úspěšný a dvacet minut před koncem rozhodl o výhře Liberce.

V sestavě Zbrojovky se objevil uzdravený Tomáš Jablonský, vrátil se také vykartovaný Vraštil. Tomáš Pilík nastoupil ke 250. utkání v nejvyšší soutěži. V samotném úvodu utkání byla lehce aktivnější právě brněnská Zbrojovka, ale v prvním náznaku šance selhal Koné, když byl odzbrojen v pokutovém území.

První branky se tak dočkali diváci na Městském fotbalovém stadionu v osmé minutě a nebyli z ní věru nadšeni. V situaci, která zaváněla ofsajdem, centroval Ševčík a Tadas KIJANSKAS si míč srazil smolně do vlastní brány – 0:1. O srovnání se mohl postarat chvíli poté Lukáš Vraštil, ale sám před brankářem Hladkým neuspěl a nedokázal uklidit Pilíkův tečovaný pokus do sítě.

Nejnebezpečnějším mužem prvního poločasu byl pro Dušana Melichárka jeho spoluhráč Kijanskas, neboť po jeho zmatcích v obraně se míč pohyboval nebezpečně u brankové čáry. Patrně největší šancí pohrdl Vladimír Coufal, jenž dostal pas před branku a ve vyložené příležitosti nechal vyniknout Melichárka. Zbrojovce mohl přinést vyrovnání pokus Tomáše Pilíka, ale jeho střela skončila pouze v náručí Hladkého.

V samotném závěru se urodily ještě dvě významné šance, po jedné na obou stranách. Nejprve vybojoval na hranici šestnáctky volný kop Koné, k exekuci se postavil Tomáš Pilík, ale svůj pokus poslal nad branku hostí. Na druhé straně se musel činit Melichárek, který nejprve vyboxoval rohový kop a následnou střelu Kúdely pouze sledoval, jak letí mimo prostor branky.

Na začátku druhé půle mohl zahrozit Jan Polák, ale jeho střela z prostoru před vápnem skončila mimo. Zbrojovka byla v druhé půli i díky dvěma střídáním výrazně aktivnější a ohrožovala branku Hladkého. Po centru z pravé strany hlavičkoval Jablonský, ale jeho hlavička skončila jen v rukavicích Hladkého.

V pětašedesáté minutě se Zbrojovka dočkala vyrovnání. Lutonský vybojoval míč u levého rohového praporku, předal míč Tomáši Pilíkovi, který zachoval klidnou hlavu a nabil Alvinu FORTESOVI. Ten se nemýlil a přesně umístěnou technickou střelou srovnal – 1:1.

Zbrojovka mohla v podstatě okamžitě dokonat obrat. Pilík s Michalem Škodou prchli ve dvou na dva obránce Liberce. Prvně jmenovaný strhnul hru na sebe, předal míč Škodovi, ale ten trefil vyběhnuvšího Hladkého. Vyrovnaný stav vydržel na Srbské jen šest minut, neboť Folprecht před odkrytou klecí vyšperkoval akci přihrávkou na Romana POTOČNÉHO, který tvrdou ránou rozvlnil Melichárkovu síť podruhé – 1:2. Se Zbrojovkou mohlo být ještě hůř. Kerbrův centr propadl na zadní tyč, kde stál zcela osamocený Potočný, jenž trefil z úhlu tyč prázdné brány.

V závěru utkání už hosté rozkouskovali hru a k vidění už tak byly jen emoce, nikoliv branky. Liberec si z Brna poprvé od roku 2013 odváží body, když zvítězil 2:1.

Jablonský po Liberci: První poločas se nemohl líbit nikomu
A-tým
18.09.2017 | Daniel Král, Martin Lísal. FOTO: Michal Eger

Jablonský po Liberci: První poločas se nemohl líbit...

B R N O - Tomáš Jablonský se do sestavy vrátil po nepříjemné zlomenině palce, šťastný návrat to...
Jan Polák hodnotí utkání s Libercem
A-tým
16.09.2017 | Daniel Král

Jan Polák hodnotí utkání s Libercem

B R N O - V posledních minutách jím cloumaly emoce, přesto byl Jan POLÁK spolu s Petrem Pavlíkem a...
VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí utkání s Libercem
16.09.2017 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí utkání s Libercem

B r n o - Jeden gól na body nestačil. Brňané v utkání 7. kola podlehli doma Liberci 1:2 a se čtyřmi...

Fotogalerie

Všechny fotografie