Na Srbské se diváci gólu nedočkali, duel s Klokany skončil remízou

Na Srbské se diváci gólu nedočkali, duel s Klokany skončil remízou

B r n o - Ani na třetí pokus nepřišla kýžená výhra. Fotbalisté Zbrojovky sice na svém stadionu Bohemku přestříleli, v síti ale neskončil žádný z pokusů a duel tak skončil remízou 0:0.

Do sestavy se oproti zápasu ve Zlíně vrátil Šural a Brněnští ve druhém domácím zápase doufali ve tři body. Lépe však začali hosté. Ve 12. minutě se ve vlastním vápně faulem provinil Kijanskas a hosté měli k dispozici penaltu. Jan Kuchta ovšem ztroskotal na výborném Dušanu Melichárkovi, jenž vystihl směr střely, vyrazil míč do břevna, odkud se hrací předmět odrazil mimo.

Po tomto momentu se Brňané oklepali a přebrali otěže zápasu. Poprvé výrazněji zahrozili ve 25. minutě, když se po Kratochvílově centru protlačil k hlavičce Koné, s jeho pokusem si ovšem gólman Fryšťák poradil. Stejný hráč se pak dostával k akrobatickému zakončení ve vápně soupeře i pár minut před poločasem, nůžkami však trefil pouze jednoho z bránících hráčů soupeře. Po prvním poločase platilo bezbrankové skóre.

I ve druhé půli si první příležitost vypracovali Bohemians. Tentokrát to byl Kabajev, kterého našel Reiterův centr z levé strany, hlavička prvního jmenovaného naštěstí skončila těsně vedle. Po desíti minutách hry se mohla prosadit Zbrojovka. Lutonského přízemní centr skončil u nohou aktivního Pilíka, brněnská letní posila ale na dobře chytajícího Fryštáka ve velké šanci nevyzrála.

Po necelých dvaceti minutách druhé půle byli domácí třikrát během krátkého časového sledu blízko. Po rohovém kopu pálil tvrdě, leč nepřesně Pilík. Poté se Miloš Kratochvíl parádně opřel do míče z 25 metrů, jeho krásná rána však ke smůle Brněnských skončila na břevně, od kterého se odrazila těsně před brankovou čáru. Stejný hráč se zkusil o minutu později prosadit z hranice vápna, tentokrát mu ale zhruba metr chyběl.

Zbrojovka byla s blížícím se závěrem zápasu lepším týmem, přesto mohl v 83. minutě udeřit soupeř. Jirásek se dostal ke střele ze zajímavé pozice a nebýt dalšího dobrého zákroku Dušana Melichárka, mohla být pohroma na světě. Takhle ještě přece jen dostali poslední šanci na rozhodnutí zápasu domácí. V první minutě nastavení se ve vápně soupeře prosadil Koné, vyběhnuvšího gólmana ale z velké blízkosti nepřekonal. Zbrojovka tak ani ve třetím utkání sezony na vítězství nedosáhla, s pražskými Bohemians si pouze připsala první bod do tabulky nejvyšší soutěže.

Všem divákům patří obrovský dík za podporu v těžké situaci, kdy nad stadionem visela hrozba jeho uzavření.

VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Bohemians
12.08.2017 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Bohemians

B r n o - Po závěrečném hvizdu utkání s Bohemkou popadali hráči Zbrojovky zklamaně na trávník, přes...
Pilík po Bohemians: Převládá zklamání, ale od dnešního výkonu se dá  odrazit
12.08.2017 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

Pilík po Bohemians: Převládá zklamání, ale od dnešního...

B r n o - Ve druhém domácím zápase hostila Zbrojovka na svém stadionu pražskou Bohemku. Utkání bylo...
Co zaznělo na tiskové konferenci před utkáním s Bohemians?
11.08.2017 | Martin Lísal

Co zaznělo na tiskové konferenci před utkáním s...

B r n o - Na tradiční předzápasové tiskovce dnes kromě trenéra Habance promluvil také majitel klubu...

Fotogalerie

Všechny fotografie