Zbrojovka na úvod ligy podlehla Baníku

Zbrojovka na úvod ligy podlehla Baníku

B R N O - Sezónu 2017/2018 odstartoval třaskavý duel mezi Brnem a Ostravou. Dobrých sedm tisícovek Zbrojováků doplnilo zhruba 900 ostravských fandů a oba kotle vytvářely perfektní kulisu po celou dobu zápasu. Bohužel pro náš tým si Ostrava odváží všechny tři body. Premiérovou branku vsítil Kratochvíl, o osudu utkání ale rozhodla hlavička Baroše. Třetí hřebíček do brněnské rakve přibil Stáňa.

Hned v první minutě zahrozili hosté. Balon se dostal k Šašinkovi, ten v dobré pozici promáchl. Vůbec poprvé se brněnským divákům představil novic Fortes - jeho první dotyk s míčem skončil faulem. Nařízený přímáček rozehrál Pilík, jehož tečovaný centr nakonec skončil v zámezí. Zanedlouho se za obranou zjevil Koné, kterého na poslední chvíli zastavila obrana. Z následného rohu hlavičkoval Kratochvíl. Obrovskou šanci Stáni musel zlikvidovat Melichárek.

Na Srbské se skutečně děly věci. Nejprve se hosté dožadovali penalty, poté marně naháněli Lutonského. Brněnský křídelník si ve vápně převzal balon, přihrál pod sebe na Koného. Míč se k vytáhlému forvardovi nedostal, ale odrazil se zpátky k nohám Lutonského, který zkusil propálit Vaška, což se mu nepodařilo. Ostravský brankář se musel činit i při hlavičce Poláka. Pochvalu jistě zaslouží i nový kapitán Brna Pavlík, který v pravý čas zasáhl před Šašinkou.

Ve dvacáté minutě zbrojovákům zatrnulo. Po chybné rozehrávce postupovali čtyři Baníkovci na tři Brněnské. Naštěstí pro domácí akce skončila postavením mimo hru. Na druhé straně letěl míč do vápna na Fortese, toho pokryla obrana. Hostující lavička se držela za hlavu, když Hlinka z hranice šestnáctky jen těsně minul bránu. Po půlhodině hry přišla první branka a radost z ní měli hosté. Robert Hrubý si zpracoval míč a poslal míč nechytatelně k tyči. A mohlo být hůře. Hrubý dostal hodně prostoru, ale tentokrát už si na gólmana nepřišel.

Zvrátit nepříznivý stav mohl Fortes, když tak trochu nečekaně namísto přihrávky do vápna zvolil kličku a následnou střelu. Bohužel pro Brno nenapodobil Hrubého. Slibně rozvíjející brejk rozjel Lutonský, na půlce jej stáhl Hlinka, za což vyfasoval žlutou kartu. Pět minut před koncem první půle našel Pilík Lutonského, který se obtočil kolem jednoho z obránců a předložil míč MILOŠI KRATOCHVÍLOVI, a letní posila z Plzně jeho pocukrovanou přihrávku přetavila ve vyrovnávací gól! Závěrečné minuty byly neméně zajímavé, skóre se již nezměnilo a do kabin se odcházelo za stavu 1:1.

Po přestávce nastoupil do hry Přichystal, jenž vystřídal zraněného Jablonského. Levý bek odstoupil pro zranění. Druhou branku v zápase si mohl připsat Kratochvíl, jenže vysoko přestřelil. Zbrojovka na soupeře vletěla a výsledkem byly dvě šance Fortese. V prvním případě se mu nakonec vypálit nepodařilo, o chvíli později ale využil skvělé Pilíkovo sklepnutí a levačkou prověřil kvality zkušeného Vaška. Po hodině hry se na hřišti objevil také Milan Baroš, ten se dočkal hlasitého potlesku zaplněných tribun. Pravděpodobně nejslavnějšího ostravského fotbalistu všech dob si krásným přehozením vychutnal jeho bývalý parťák z reprezentace Polák. Hráč s číslem osm si následně pohrál i s druhým protihráčem, poté jej Baníkovci nevybíravým způsobem zastavili. Žlutou kartu ale sudí Proske nevytáhl. Činit se musel také Melichárek, když dobře vyběhl a odehrál balon před Poznarem. Síť nerozvlnil ani Koné, když si hezky naskočil na roh Pilíka. Jako blesk z čistého nebe udeřil Baník. Obrana Brna poprvé od poločasové pauzy chybovala a Baroš na zadní tyči hlavou poslal Ostravu do vedení.

Otřesená Zbrojovka mohla kapitulovat i potřetí, v tomto případě ji zachránil Dušan Melichárek. S nepříznivým výsledkem se nechtěl smířit Přichystal, který se dostal až do malého vápna, odkud adresoval přihrávku na Koného. Obrana Baníku ale dokázala odvrátit hrozbu v podobě vyrovnávacího gólu na 2:2. Vašek zasahoval proti Škodovi. Brno se snažilo, ale místo kýžené branky přišel další trest. Melichárek neudržel střelu ze střední vzdálenosti a Stáňa pohodlně doklepl míč do odkryté klece. Zbrojovka tak v prvním utkání sezóny prohrává s Baníkem Ostrava 3:1.

Kratochvíl: Dostat v prvním kole tři góly, to je špatně
A-tým
29.07.2017 | Daniel Král

Kratochvíl: Dostat v prvním kole tři góly, to je...

B R N O - Hned ve své ligové premiéře se dočkal trefy, zklamání z konečné prohry však při...
Polák po Baníku: Druhá inkasovaná branka zápas zlomila
A-tým
28.07.2017 | Daniel Král

Polák po Baníku: Druhá inkasovaná branka zápas zlomila

B R N O - Startu nového ligového ročníku se již nemohl dočkat, představoval si jej však úplně...
VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Baníkem
28.07.2017 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Habanec po utkání s Baníkem

B r n o - Brněnské Zbrojovce ligová premiéra nevyšla, před osmi tisícovkami diváků podlehla Baníku...

Fotogalerie

Všechny fotografie