Zbrojovka - Tosno 2:2, dva góly vsítil Řezníček

Zbrojovka - Tosno 2:2, dva góly vsítil Řezníček

S i d e - Jakub Řezníček zůstává i po dnešku jediným střelcem Zbrojovky na soustředění v Turecku. Díky jeho gólům Brňané proti ruskému Tosnu dvakrát vedli, důrazný soupeř ale pokaždé dokázal srovnat a utkání tak dospělo k remíze 2:2.

Trenér Habanec učinil oproti utkání s Těrekem několik změn - ve středu pole nastoupil Polák, na kraji Ashiru a v obraně Šural s Kijanskasem. Zbrojovka začala duel proti aspirantovi na postup do nejvyšší ruské soutěže dobře, v krátkém sledu zahrávala několik standardek, prosadit se ovšem nedokázala.

Soupeř se osměloval pozvolněji, poprvé zahrozil až po půlhodině hry. Po centru na přední tyč zastavila míč branková konstrukce, v téže chvíli ovšem pomezní mával ofsajd a vzrušení rychle opadlo.

Pět minut před pauzou se ukázalo, jak se vyplatí být důsledný. Jakub Řezníček poctivě napadal, vybojoval míč a rázem se tak ocitl v ideální palebné pozici. Té se nezalekl a prudkou ranou otevřel skóre utkání - 1:0.

Hned po vstupu do druhé půle si hráči Tosna po Jablonského pobídce málem vstřelili vlastní gól, vzápětí se v dobré pozici ocitl po Řezníčkově centru Škoda - Nigmatulin ale reflexivně zasáhl. A hned poté přišel paradoxně trest, Milevskij dostal od spoluhráče z pravého křídla nabito a ranou do šibenice nedal Veselému šanci - 1:1.

Odpověď nalezl ve svém arzenálu znovu Jakub Řezníček. Našel si míč po Veselého dlouhém nákopu, obhodil si vyběhnuvšího gólmana a pak už neměl problém podruhé poslat balon do sítě.

Vedení ovšem Brňanům ani tentokrát nevydrželo dlouho. Ze stejné strany přilétl před bránu další míč a Kirjenko přízemní ranou překonal Veselého - 2:2. V té chvíli už Brňané několikrát vystřídali, dolů ze hry musel po nevybíravém faulu Litsingi a později také Řezníček. Oba hráči by měli být naštěstí v pořádku.

V závěru se Zbrojovka ještě snažila strhnout vítězství na svou stranu. Ashiru motal hlavy obráncům soupeře v šestnáctce, následně našel Krejčího, ten ale v záklonu gólmana nepřekonal. Skóre se už neměnilo ani po další akci nigerijského záložníka - skákavá rána skončila mimo. Druhé utkání v Turecku tak přineslo remízu 2:2.

Zbrojovka dnes vyzve FC Tosno, duel můžete sledovat živě na Zbrojovka TV
07.02.2017 | Martin Lísal

Zbrojovka dnes vyzve FC Tosno, duel můžete sledovat...

S i d e - Fotbalisté Zbrojovky dnes absolvují předposlední přípravné střetnutí této zimy. V areálu...
Trenér Habanec po utkání s Tosnem
07.02.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec po utkání s Tosnem

S i d e - Zbrojováci mají za sebou druhé vystoupení na soustředění v Turecku, s ruským celkem FC...

Fotogalerie

Všechny fotografie