Na Řezníčkův gól našel soupeř trojí odpověď, s Těrekem Groznyj prohráváme 1:3

Na Řezníčkův gól našel soupeř trojí odpověď, s Těrekem Groznyj prohráváme 1:3

B e l e k - Zbrojováci v úvodním utkání na soustředění podlehli Těreku Groznyj 1:3. V dobře odehrané první půli nám nejprve zajistil vedení Řezníček, soupeř ale srovnal a po změně stran dokonal obrat.

Čtvrtý celek ruské ligy nasadil do utkání dvě jedenáctky, Zbrojovka s ním ale v první půli držela krok. Střeleckých možností měla možná i více - jako první napřáhl z dálky po Litsingiho přihrávce Škoda, poměrně povedený pokus se mezi tyče nevešel jen těsně.

Soupeř kontroval přímým kopem ze zajímavé vzdálenosti, s nímž si ovšem obrana Zbrojovky poradila a dopředu se mohl vydat Litsingi, pálící bohužel jen doprostřed brány. Akce střídala akci a vzápětí hrozil opět Těrek, po rohovém kopu pomohla Melichárkovi tyč.

Otevřít skóre se poté snažil znovu Škoda, povedlo se to ale až Jakubu Řezníčkovi. Gólman Těreku šel po Lutonského centru z levé strany z brány, na míč ovšem nedosáhl ideálně. Toho využil dobře postavený brněnský útočník, který pohotově obloučkem poslal míč do sítě. Psala se 26. minuta.

Chvilku poté pálil znovu Škoda, tentokrát už se ale gólman přelstít nenechal a za deset minut byl brněnský náskok pryč. Po rohovém kopu se k míči dostal Mbengue a překonal Melichárka, byť podle všeho z ofsajdové pozice.

Ze strany Zbrojovky se nicméně jednalo o povedený poločas, který se ještě snažil po Zavadilově centru korunovat Jablonský, v těžké pozici ovšem pálil nad. Sám na bránu poté pílil Škoda, byl ale tísněn a o míč nakonec přišel, půle tedy skončila remízou 1:1.

Ovšem po změně stran zavál na hřišti čerstvý vítr v podobě obměněné jedenáctky z Grozného. Výsledkem byl druhý gól v Melichárkově síti - opět po rohu hlavičkoval v české lize dobře známý Balaj.

O odpověď se snažil střídající Přichystal, který servíroval míč Škodovi, výsledkem byla střela nad. Zbrojovka se v této fázi potýkala s přesností, naopak soupeř znovu udeřil. Melichárek dokázal vyrazit ostrou střelu z úhlu, její autor si ale mezi dvojicí Brňanů pro míč došel znovu, předložil jej Balajovi a ten měl už roli jednoduchou. 3:1.

Zbrojovka, která nasadila do druhé půle kromě Přichystala ještě Rybičku a Sedláka, neskládala zbraně. Sympatický byl zejména vysoký počet vybojovaných míčů. V dobré pozici pálil nad bránu Přichystal, tentýž hráč po Jablonského centru donutil obranu soupeře ke zmatku, takže si málem vstřelila vlastní gól. Na výsledku se ovšem nezměnilo již nic, Zbrojovka tak Těreku podlehla 1:3.

Jakub Řezníček: Je dobře, že nás prověřil takový soupeř
04.02.2017 | Martin Lísal

Jakub Řezníček: Je dobře, že nás prověřil takový...

S i d e - Prvním střelcem Zbrojovky na soustředění se stal Jakub Řezníček. Útočník brněnského týmu...
Trenér Habanec hodnotí utkání s Těrekem Groznyj
04.02.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání s Těrekem Groznyj

S i d e - Zbrojováci na úvod soustředění podlehli ruskému Groznému 1:3. Trenér Habanec po utkání...
Prvním soupeřem na soustředění je Těrek Groznyj
03.02.2017 | Martin Lísal

Prvním soupeřem na soustředění je Těrek Groznyj

B r n o - Hráči Zbrojovky mají před sebou první ze tří herních testů na soustředění v turecké...

Fotogalerie

Všechny fotografie