Šestigólová přestřelka se Skalicou skončila dělbou bodů

Šestigólová přestřelka se Skalicou skončila dělbou bodů

B r n o - Ve třetím utkání skupiny C se domácí Zbrojovka utkala v areálu VUT proti slovenské Skalici. Domácí v zápase třikrát vedli, slovenský celek ale dokázal pokaždé srovnat a sebral tak Zbrojovce i teoretickou naději na postup do Final Four.

Domácí, možná ještě povzbuzeni vysokou výhrou nad Znojmem, vstoupili do utkání skvěle. Po pěti minutách hry sice ve velkých šancích neuspěli Řezníček a Přichystal, v sedmé minutě zápasu už se ale síť rozvlnila. Ve vápně soupeře se ve velkém zmatku nejlépe zorientoval Jakub Řezníček, jenž dokázal přesnou ranou otevřít skóre zápasu. Zbrojovka po úvodní brance pokračovala v aktivitě, v 16. minutě to ovšem byli paradoxně hosté, kterým se podařilo vyrovnat. Míč po rohovém kopu propadl na kopačky Szöcse, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hra se za stavu 1:1 poměrně uklidnila, hosté navíc museli po necelé půlhodině hry nuceně vystřídat. Ve 31. minutě hry si pak domácí celek vzal své vedení zpět. Na povedený Přichystalův centr si naběhl nejlepší střelec ligy Michal Škoda, který netradičně pravou nohou ranou o tyč vrátil Brňanům vedení. Brno si vedení do konce poločasu poměrně suverénně hlídalo, v poslední minutě první půle však měl dobrou šanci po chybě domácí obrany Hruška, s jeho tvrdou ranou si Melichárek dobrým zákrokem poradil. Po prvním poločase tak mohli být spokojenější domácí, kteří vedli 2:1.

Vstup do druhé půle však vypadal diametrálně odlišně, než do té první. Hned v první minutě po pauze totiž byla hostům odpískána penalta. K její exekuci se postavil Šebesta, který tvrdou ranou opět srovnal stav skóre. Nerozhodný výsledek však ani tentokrát nevydržel dlouho. V 63. minutě se totiž dostal k hlavičce Litsingi a přestože si s jeho ranou Čikoš poradil, míč se po sérii dalších střel dostal k Růskovi, jehož pokus tečoval právě Franci Litsingi a dostal míč za záda slovenského gólmana.

Divoký zápas pokračoval i nadále. Jen šest minut po vedoucí brance Brna měl totiž stoprocentní šanci hostující Mizerák, který však trefil pouze pravou tyč brněnské svatyně. Hosté dokázali i nadále stupňovat svůj tlak a deset minut před koncem za něj byli odměněni. Pro Skalicu byl totiž nařízen již druhý pokutový kop, k jehož exekuci se tentokrát postavil Milunovič, a přestože si vystřídavší Veselý na míč sáhnul, vytěsnit jej bohužel nedokázal. V samotném závěru zápasu se již ani jedno mužstvo k větší šanci nedostalo, týmy si tedy po remíze 3:3 rozdělily body.

Pro Zbrojovku znamená remíza čtvrtý bod do tabulky skupiny C. V tabulce skončí druhá nebo třetí, jistým postupujícím jsou Pardubice.

Trenér Habanec hodnotí utkání se Skalicou
22.01.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec hodnotí utkání se Skalicou

B r n o - Výsledek 3:3 nebývá ve fotbale zrovna obvyklý, Zbrojovka si jej ovšem letos poměrně...
Dalším soupeřem v Tipsport lize je slovenská Skalica
21.01.2017 | Martin Lísal

Dalším soupeřem v Tipsport lize je slovenská Skalica

B r n o - Na Zbrojovku čeká třetí a poslední zápas ve skupině C zimní Tipsport ligy. V sobotu vyzve...

Fotogalerie

Všechny fotografie