Zbrojovka ve druhém zápase přípravy porazila Znojmo

Zbrojovka ve druhém zápase přípravy porazila Znojmo

B r n o - Brněnští fotbalisté si ve středečním utkání Tipsport ligy proti Znojmu připsali první zimní výhru. Svého soupeře zdolali vysoko 5:1, o výhře rozhodl zejména vydařený první poločas.

Domácí vstoupili do zápasu velice aktivně a už v úvodních třech minutách si vytvořil dvě velké šance kanonýr Michal Škoda. Nejprve se mu však nepodařilo usměrnit na bránu centr z pravé strany, aby jen o pár okamžiků později nastřelil po povedené akci, kterou táhl Ashiru, pravou tyč znojemské brány. Na další šance domácího útočníka jsme opět nemuseli dlouho čekat. Škoda využil v 10. minutě chybu v obraně Znojma a dostal se ke střele z pokutového území, se kterou si však Doleček poradil. Právě nová posila, Musefiu Ashiru, si nakonec připsala asistenci u úvodní branky zápasu. Ve 14. minutě nacentroval od rohového praporku na hlavu Franciho Litsingiho, který zamířil přesně.

Ashiru pokračoval v dobrém výkonu i nadále a ve 27. minutě si připsal další asistenci. Tentokrát vtrhl do vápna z levé strany a posunul míč na Ladislava Krejčího, který přesnou ranou zvýšil již na 2:0. Soupeř však po půlhodině hry dokázal dostat Zbrojovku pod tlak a ten přetavit v kontaktní branku. Nejprve sice ve 33. minutě neuspěli ve velkých šancích Odehnal, ani Šamánek, o minutu později však obdržel průnikovou přihrávku Klíma, jenž šel z pravé strany sám na Veselého, jehož dokázal prostřelit na bližší tyč.

Domácí si však vedení vzali zpět již ve 39. minutě. Michal Škoda vyslal krásným pasem do úniku Franciho Litsingiho, který efektně a zároveň efektivně přehodil vyběhnuvšího Dolečka a přidal svoji druhou branku zápasu. Ani to ale nebylo pro první poločas vše. Ve 44. minutě to znovu byl Ashiru, jenž se dostal z levé strany do šestnáctky a zasekl si míč před bránícím Cementem. Ten zasáhl míč rukou a byla tak nařízena penalta. K exekuci pokutového kopu se postavil Michal Škoda, jenž s přehledem proměnil a stanovil poločasový stav skóre na 4:1.

Vstup do druhé půle byl i vzhledem ke změnám v sestavách z obou stran poněkud vlažný, v 57. minutě ale přišla pátá branka Zbrojovky. Jakub Přichystal vystihl hrubku v obraně soupeře, obešel i gólmana soupeře a i přes nelehký úhel dokázal zamířit do odkryté svatyně. Domácí se i díky solidnímu náskoku uklidnili a soupeře do mnoha šancí nepouštěli. Ojedinělou příležitost měl v 74. minutě Motal, zamířil však vedle. Udeřit naopak mohlo na straně Brna. Jakub Řezníček se dostal do samostatného úniku a celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Ashiru, ten však odkrytou bránu trefit nedokázal.

Zbrojovka ani přesto nepustila soupeře k výraznějšímu tlaku a své vysoké vedení již uhájila. Ve druhém zápase skupiny C tedy získala 3 body a dotáhla se na dosah k prvním Pardubicím, které mají o bod více. Další zápas čeká brněnské fotbalisty v sobotu, kdy se od jedenácti hodin utkají se slovenským týmem Skalica.

Ladislav Krejčí si přípravu zatím pochvaluje, proti Znojmu si připsal premiérový gól
19.01.2017 | Martin Lísal

Ladislav Krejčí si přípravu zatím pochvaluje, proti...

B r n o - Sedmnáctiletý talent Ladislav Krejčí absolvuje první "dospělou" zimní přípravu, kterou...
Trenér Habanec po utkání se Znojmem: V první půli jsme byli přímočařejší
18.01.2017 | Martin Lísal

Trenér Habanec po utkání se Znojmem: V první půli jsme...

B r n o - Ve druhém utkání Tipsport ligy dokráčeli Zbrojováci k výhře, Znojmo zdolali s přehledem...
Ve druhém utkání Tipsport ligy vyzve Zbrojovka druholigové Znojmo
17.01.2017 | Martin Lísal

Ve druhém utkání Tipsport ligy vyzve Zbrojovka...

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky odehrají druhé utkání zimní Tisport ligy, ve středu 18. ledna vyzvou...

Fotogalerie

Všechny fotografie