Zbrojovačky v domácí premiéře podlehly Spartě

Zbrojovačky v domácí premiéře podlehly Spartě

B r n o - Zbrojovačky mají za sebou druhé letošní utkání, na body po návratu do nejvyšší soutěže stále čekají. Nad jejich síly byla na umělce v TCM pražská Sparta.

První domácí utkání po návratu do ligy si Zbrojovačky nejspíš představovaly jinak. Vše začalo už ráno, kdy se po vydatném dešti hřiště v Rosicích stalo nezpůsobilým a tak se muselo vše přeorganizovat a celý fotbalový cirkus přesunout do TCM v Brněnských Ivanovicích.

Poprvé v sezóně jsme tedy nastoupily doma, poprvé v nových dresech bílé barvy. V průběhu sezóny se budou doplňovat i další barevné kombinace, a to červená a modrá.

Zápas pro nás nezačal vůbec dobře a už v 1. minutě po prvním útoku Sparty se radovala z branky hostující Wagner. Sparta byla po celý zápas lepší, držela nás na naší obranné půlce a my jsme se k útočení dostávaly velmi sporadicky.

Poločassový výsledek byl 5:0 pro Spartu, střelecký účet dokonala devátým gólem znovu Wagner. Je pravdou, že výsledek je hrozně vysoký, ale je také potřeba zdůraznit, že holky se držely pokynů trenéra Odehnala a chtěly za každého stavu hrát fotbal, neuchýlily se k nakopávání a odkopávání, nevzdaly to a neodchodily, což ocenil po zápase i hostující trenér Sparty Janota.