Juniorka prohrála v Budějovicích 2:4

Juniorka prohrála v Budějovicích 2:4

Č . B u d ě j o v i c e - Junioři Zbrojovky podlehli na hřišti Českých Budějovic 2:4. Do vedení je poslal Koláčný, druhý gól přidal v závěru z penalty Štohanzl. Brňané jsou v tabulce druzí a s největší pravděpodobností definitivně ztratili naději na titul.

V sestavě Zbrojovky se na hřišti objevili i dva hráči ročníku 1999, přičemž pro Jana Sedlmajera se jednalo o premiéru v Juniorské lize. Ze zkušenějších hráčů byli v týmu tentokrát jen Štohanzl a Rybička.

Brno mělo dobrý vstup do utkání, což korunoval vedoucí brankou Jiří Koláčný. Prosadil se po čtvrthodině hry po rohovém kopu.

O osudu utkání v podstatě rozhodla pasáž před koncem první půle, v níž Jihočeši během sedmi minut nasázeli tři góly. Jeden z penalty, druhý ranou o tyč a třetí hlavou.

Po změně stran se Brno potýkalo s produktivitou, zatímco Bálek záhy přidal čtvrtý zásah. Brnu se dlouho nedařilo vsítit kontaktní gól, Rybička dokonce neproměnil pokutový kop. Až deset minut před koncem tentýž hráč vybojoval další penaltu, kterou úspěšně zakončil Jan Štohanzl. Na obrat ve skóre to ale nestačilo.

Brňané tak vinou prohry ztrácejí na vedoucí Boleslav devět bodů, navíc se Středočechy mají horší vzájemné zápasy. Naději na druhý titul v Juniorské lize tak už slibuje jen hodně divoká teorie, stejný počet bodů jako Brno má totiž i třetí Karviná a čtvrtý Hradec. Mnohem pravděpodobnější však je tuhý boj o stříbrnou pozici mezi těmito celky a Spartou, která ztrácí bod.