Juniorka ve šlágru kola zdolala Spartu!

Juniorka ve šlágru kola zdolala Spartu!

B r n o - Utkání druhé Zbrojovky se čtvrtou Spartou už předem slibovalo solidní podívanou, na hřišti se to pak potvrdilo. Pět branek, na obou stranách řada hráčů z prvoligových kádrů - a v konečném účtování výhra Zbrojovky 4:1!

Zbrojovka na Srbské postavila do hry Buchtu, Sedláka, Lutonského či Krejčího, nechyběl ani jarní kanonýr Rybička. Za Spartu nastoupil mladý Frýdek, rumunská posila Vatajelu, Holzer, mezi tyče se postavil Budinský.

První šanci si po pěti minutách hry vypracovali hosté, když se zleva potáhl k prudké ráně Špaček, ale jeho pokus po zemi dokázal brankář Veselý vyrazit a žádný z jeho kolegů se k dorážce nedostal.

Po necelých dvaceti minutách se o slovo přihlásila také Zbrojovka, když se po průniku jednoho z Brňanů a následném přízemním centru zpět do ohně dostal ke střele po zemi Petr Rybička, avšak jeho pokus z první po zemi dokázal gólman Sparty Budínský skvěle na brankové čáře zlikvidovat špičkou své levé nohy.

Po půlhodině hry se diváci na Srbské dočkali první branky a k radosti většiny z nich se do vedení dostala Zbrojovka. Rybička skvěle napadal rozehrávku Sparty a nakonec odzbrojil brankáře Budínského, čímž se míč octl před úplně prázdnou brankou a nejrychleji u něj byl Marek Vintr, který jej vzápětí pohodlně doklepl do sítě.

Brankář Budínský navíc nebyl schopen pokračovat ve hře, a tak jej mezi tyčemi branky Sparty nahradil Vorel. Ten si do konce prvního poločasu poradil ještě s několika nebezpečnými centry, ale domácí se již další branky nedočkali, a tak Brňané odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Druhá půle začala aktivitou hostů, kteří si však žádnou větší šancí ze svých křídelních akcí nevypracovali, a tak se po hodině hry dočkali domácí další trefy. Po průniku na levé straně se nejprve Marek Vintr ke střele nedostal, ale Sedlák mu míč vrátil z hranice vápna a domácí záložník se proháčkoval přes tři hráče ke střele, kterou přetavil ve svou druhou branku v utkání.

Za čtyři minuty se domácí dočkali další trefy, když si Petr Rybička naběhl za obránce na krásný pas Marka Vintra z hloubi obranné poloviny, utekl všem strážcům a pravačkou napálil balón přesně k levé tyči. Za minutu bylo ale sníženo. Hosté se uvolnili na pravé straně, odkud přišel přesný centr na hlavu Martina Matouška, jenž míč v pádu nasměroval k tyči a vrátil hosty zpět do hry.

Gólové hody pokračovaly. Vorel nejprve skvěle zastavil tečovanou střelu z hranice vápna a poté také dvě dorážky Rybičky, posléze již však inkasoval počtvrté. Marek Vintr vyslal přesnou kolmici kolem obránce na rozběhnutého Petra Rybičku, jenž se neukvapil, vybíhajícího brankáře Vorla elegantně přeloboval a poslal míč ke vzdálenější tyči. Svou jarní bilanci tak zaokrouhlil na rovných deset tref.

Domácí si závěr zápasu užívali a měli utkání pevně ve svých rukou, nicméně i tak mohli ještě jednou inkasovat, když jeden z hostů utekl po levé straně, ale Veselý si na prudkou ránu počkal, utěsnil prostor mezi nohama a vyrazil míč na rohový kop.

Zbrojovka tak ve šlágru kola před svým publikem nedala Spartě šanci, připsala si po výhře 4:1 důležité tři body a opět se příblížila vedoucí Mladé Boleslavi na dostřel.