Junioři po dvougólové výhře nad Hradcem dále stíhají čelo tabulky

Junioři po dvougólové výhře nad Hradcem dále stíhají čelo tabulky

B R N O - Po jedné trefě v každé půli dokázali vstřelit junioři Zbrojovky na domácí půdě Hradci, což spolu s čistým kontem znamená již čtvrtou výhru v řadě. Na úvodní zásah Buchty z penalty navázal v 70. minutě Štrombach a díky excelentní formě zůstává juniorka v bezprostředním kontaktu s první Mladou Boleslaví.

Utkání hrané na Městském fotbalovém stadiónu v Srbské ulici začalo aktivitou domácích fotbalistů, v jejichž základní sestavě představila i zimní posila Boris Tashchy. Ochozy brněnských tribun mohl rozjásat už po dvou minutách hry Rybička, který dostal přihrávku po pravé straně do běhu, vyslal prudkou ránu na zadní tyč, ale brankář Hradce jeho pokus vyrazil.

Svou první možnost si vypracovali také Votroci, vedení z lavičky exbrněnským Michalem Šmardou. Nejprve mohli využít špatné rozehrávky brankáře Veselého, když míč zůstal chvíli před prázdnou brankou, ale obrana Zbrojovky míč nakonec odvrátila a o tři minuty později pomohlo Zbrojovce po hlavičce Brokeše z malého vápna břevna a neujala se ani dorážka.

V pětadvacáté minutě se domácí dostali do vedení. Po faulu na Sedláčka dostala Zbrojovka k dispozici penaltu, k níž se postavil Radek Buchta a přesnou ranou k levé tyči poslal svůj celek do vedení.

Hosté chtěli rychle vyrovnat, ale domácí obrana v prvním poločase všem akcím Votroků odolala. Naopak na druhé straně mohl osm minut před koncem poločasu zvýšit na rozdíl dvou branky Tashchy, který se uvolnil na hranici vápna ke střele, vypálil chytře bodlem, ale jeho pokus zastavila jen boční síť.

Druhý poločas načala šance domácích, když Vintr našel přihrávkou na pravou stranu Rybičku, který vypálil přes obránce, ale hostující brankář u své tyče zasáhl. Po necelé hodiny mohlo být vyrovnáno, když jeden z hostů dostal pěkný pas do běhu a ze strany šel sám na branku, místo střely však přihrával, a domácí obrana s vypětím sil jeho příhru odvrátila.

Dvacet minut před koncem Zbrojovka svůj náskok zdvojnásobila, když se po přesné Tashchyho přihrávce mezi stopery dostal za obranu střídající David Štrombach, který zvolil chladnokrevné zakončení a brankáře soupeře chytře podstřelil přízemní ranou.

Hosté si do konce zápasu nedokázali vypracovat vytoužený tlak, Brno závěr zvládlo odehrát skvěle takticky, neinkasovalo a připsalo si do tabulky další tři body za výhru 2:0!

Fotogalerie

Všechny fotografie